Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: Linkin Park...

Re: Linkin Park...

piteer dokłądnie... prosiłem o wypowiedzenie się fanów LP a oni stwarzaja problemy jak ja pierdziele... i wogóle kto powiedział że LP gra metal ?? niewiem skad wyście to wyczaśli ale to nic... o ile wiem Linkini pogrywaja Nu-Metal a to róznica....

Ja np. nielubie ani KORN'a ani SLIPKNOT(ków) i jakos niewystkakuje z tym ze to chłam i shit... niektórzy lubia LP niektórzy KORNA niektórzy Mezo (lol) i niektórzy Michała Wiśniewskiego i każdy ma prawo do słuchania jakiej muzy chce i niewiem z jakiej racji nazywacie inną muzyke shitem tylko dlatego ze jej nielubicie... dla mnie to jest dopiero dzieciniada...Jak sie nierozumie tekstów LP i sie niewie o czym chlopaki spiewaja to tak jest :]

Goblin napisał(a):

Jak sie nierozumie tekstów LP i sie niewie o czym
    chlopaki spiewaja to tak jest :]

rozwaliło mnie to ;]....

Goblin niezły z ciebie koleś buahahaha, oni grają chyba pseudometal tego nawet nie można nazwać nu-metalem, z tych niby nu-metalowców to mółbym tylko LP wynurać do Korna i Slipknota nic nie mam ale tego też nie słucham, a jak LP gra nu metal to ja jestem swiętym mikołajem...., chociaż fakt że korn i slipknot to komercha pełną parą tak jak i LP.... ale LP i Korn to inny rodzaj muzyki....szkoda gadać

Byli moim ulubionym zespołem póki nie wydali tego najnowszego albumu Colision Course z 'Dżej-Zi... eee jaki cieć wpadł na taki pomysł to ja nie wiem... mimo wszystko ich pozostałe błyty były swietne (nie licząc koncertowej Live in texas bo drętwo wypadli)

TylerPL
    Guest

Ja tam lubie wszelki metal! I LP, i Slipknota i wogóle od Korn'a zaczynałem. Bo skąd miałen znać zespoły jeśli to w radiu nie leci, na MTV nie puszczają... Teraz szłucham Children of Bodom, Mayhem, a to że taki Vermillion Pt. II Slipknota z ich ostatniej płyty jest super kawałkiem (taki spokojny... ). Ja tam nie mam nic do żadnego zespołu (oprócz wiśniewskiego którego bym osobiście wykastrował i wypalił.....). A tak to jest wolność słuchania i wyznania!

Samael_
    Guest

daf napisał(a):

> Słyszałeś kiedyś ich drugą płytę CAŁĄ??? SLIPKNOT naprawdę
    > świetnie łączy patefon z "metalem". Jak kurna mozesz mówić że
    > SLIPKNOT gra coś takiego jak korn i LP?! A wogóle to niepisałem
    > o tym czego jeszcze słucham(Behemoth, Vader, Acid
    > Drinkers-najbardziej lubię to pierwsze) bo nie o tym mowa.

Nie no sorry - po raz drugi rotfl .Chyba wiem z kim mam doczynienia.Z chlopcem ,ktory chce byc straszny Wiesz u nas we Wro jest taka knajpa Liverpool i pelno tam tanczacych (sic !) w koszulkach Iron Maiden czy Metalliki .Metal to - heavy,thrash,death i black a nie jakies Nu !!!Kapisz ??Predzej jest to hardcore niz metal.Jak mam sluchac HC to wole Pro pain :].Hmmm patefon ?? Oswiec mnie ,bo nie za bardzo wiem co to ?? Moze masz na mysli gramofon,skratche ?? Jesli tak to wymien mi jakis stricte metalowy zespol,ktory uzywa czegos takiego ??W jednym przyznam Ci racje - "metal" :]Wiesz dziwne troche,ze lubisz blackowego Behemota,a zachwycasz sie jakims nabijaczmi kabzy z kraju hamburgera :]Nie uwazasz to za dziwne,ze wiekszosc zespolow nastawionych na kase z "ciezkiego" grania pochodzi wlasnie zza wody ??:]Ciekawe,ze u nas w Europie nikt na to nie wpadl :]Wiekszosc zespolow europejskich to kasyczny death,thrash,haevy czy black a nie jakies nu.Moze mi wymienisz jakis polski zespol ktory gra owo cos i jest znany w europie ??Behemoth i Vader caly czas trzymaja poziom,ale Acidzi to sie tez skonczyli - po infernal conection :]Teraz co wyprawiaja to tez byle sie napchac - to jest moje zdanie.Ktos cos mowil,ze Araya powiedzial...To ze powiedzial nie musi byc swiete.Diabolus in musica to dla mnie najgorsza plyta Slayera - nie lubie kombinowania :]Ostatnia tez nie jest zadna reweacja - przecietna.Siedze w tym na tyle dlugo,zeby dzielic przez pol to co mowia muzycy z niektorych zespolow.Ostatni Slayer moze i jest przecietny,ale wole ta przecietnasc niz nowa Metallice,ktora sie wszyscy podniecaja - jak dla mnie siegneli dna :].Wcale nie twierdze,ze Slipshity ,Korny czy LP graja tak samo ,bo to absurd,tylko jak dla mnie to mozna ich wepchac do jednego wora z napisem - "ciezka" muzyka,grana przez dresa dla malolatow :].

>A Mick Thompson jest lepszy od niejednego gitarzysty z death
    > metalowych kapel i co też ważne-wyglada jak prawdziwy metalowy
    > gitarzysta.

A co to muzyka to zawody ???Jak dla mnie niestety nie.Moze wymienisz chociaz z jednego od ,ktorego jest lepszy ?? Dla mnie on moze byc nawet wirtuozem i zapierniczac po gryfie z predkoscia swiatla - technika to nie wszystko :] :] Mysle,ze technicznie nie jest jakims magikiem i za takimi jak Haneman czy King moze co najwyzej gitary nosic :]Poza skad Twoj wniosek,ze jest lepszy ??Wymienilem Ci trzy terminy zwiazane z gra na gitarze i jakos sie do tego nie odniosles ??!! :] Trzeba miec co nieco pojecia o tym co sie mowi.Powiedziec,ze ktos jest lepszy/gorszy moze kazdy glupi,swoj wywod powinienes jakos uargumentowac :]Munky z Korna jest ponoc uczniem Satrianiego i idac Twoim tokiem myslenia chyba powinni wszyscy padac przed nim na kolana :] Gitarzysta to jedno ogniwo...Cobain byl cienkim gitarzysta,a jednak potrafil porwac tlumy i nie wirtuozeria czy innym badziewiem,ale tym co mial w glowie,a w muzyce najwazniejsze to laczyc technike z fantazja :]
    Wiesz troche sobie poczytalem o Twoim wielkim zespole i wyczytalem ,ze juz po 4 plycie zaczynaja sie cofac...czyzby moja teoria o rychlym upadku miala sie sprawdzac ??

jeszcze jedno mam do Goblina :]

Wiesz generalnie to mam gdzies kto co slucha :] Wypowiedzialem swoje zdanie i tyle.Jak dla mnie przypinanie sobie etykietek dla celow komercyjnych jest infantylne :].Ty sam nawet nie wiesz chyba co piszesz :] Wiesz to ,ze zespol uzywa przesterowanych gitar nie oznacza ze graja metal :]Jak dla mnie wszystkim wymienionym zespolom do "etykietki" metal jest bardzo daleko :]Poza tym chcialem niektorym udowodnic ,ze nie do konca wiedza co mowia i ,ze ich stwierdzenia o tym ,ze niby sie nie znam sa mocno chybione.

Z jednym się z tobą zgodzę:Metallica to dopiero wpadła w komerchę z St.Anger, ale ja i tak ich zawsze nienawidziłem, pomijając S & M.

Behemoth to juz niestety nie black ,a vader trzyma poziom bo grają w kółko to samo... , zeby nie zostało to zle odebrane i vadera i behemotha cenie , nawet latałem z plakatami na blitzkrieg w zeszłym roku :P

Ale teraz obcy wytłumacz dlaczego uważasz że Behemoth nie gra już black?

bo gra death :P thelma 6 to juz raczej black nie był tym bardziej zos kia , tego demigod nowego nie słyszałem ale tez nie wydaje mi sie zeby wrócili do blacku...

Uprawnienia umieszczania postów