Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: bocie się... biedronek?!

bocie się... biedronek?!

pewien obecny wśród nas chłopak hoduje karaczany brazylijskie i hierodulkę. nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że wrecz panicznie się ich boi:/ hoduje sobie zwierzaczki, karmi je, powidzmy, że się nimi opiekuje, ale o dotknięciu gołą ręką nie ma w ogóle mowy. wy też czujecie jakiś strach i obrzydzenie na myśl o bliższym kontakcie ze swoimi podopiecznymi?? nie chodzi mi o zwierzaki jadowite, ale o bezbronne karaczany, które nie zrobią więcej krzywdy niż biedronka czy motylek.

Atrax Robustus
    Guest

Re: bocie się... biedronek?!

Ptaszniki w ogole nie przyprawiaja mnie o zadne odczucia, ale za nic nie wlozylbym lapy do pajeczyny katnika.. .nei wiem, czemu, ale tak

A co do ptasznikow, to dobrze, ze istnieje cos, co mowi mi, ze pchanie lap do Poecilotherii byloby czyms glupim :>

Ja na początku przygody z terrarystyką brzydziłem się świerszczy , musiałem je brać pęseta , a gdy jakiś spadł nie myślałem o tym zeby go podnieść , tylko o tym by go jak najszybciej zmiażdzyć czy to pudełkiem czy to kapciem...ale co było mineło już nie boję się wziąć do ręki świerszcza , czy dziś nabytych karaczanów argentyńskich

Atrax Robustus
    Guest

Ps. Swoja droga nie widze nic dziwnego w hodowaniu zwierzat, ktorych sie czlowiek boi . Znam bardzo wiele osob, ktore tak robia.

Pozdrawiam.

Dark Raptor
    Guest

Obiecuję Ci Atrax, że najbliższą sesję foto zrobię z kątnikiem na ręku

Jakoś nigdy nie miałem obiekcji co do bezkręgowców... chyba to widać :-)

Choć osobiście nie lubię ssaków... ale nie to bym miał jakieś fobie. Nie lubię i tyle.

Atrax Robustus
    Guest

Heheh teraz kochane katniczki mnie juz nie ruszaja
    Ale pamietam, ze jak mialem 7-10 lat, to sie balem ich pajeczyn (a nie samych katnikow) ... mimo, ze lubilem je obserwowac i hodowac w pseudoterrariach

Mialo sie schizy i tyle

cyclosternum
    Guest

ja jedyne czego sie boje to moja ornata co do karaczanów to sie ich nie boje brac do reki itp. ale niektóre są takie brzydkie ze łłłeeeeeee :-)

cyclosternum - może i karaczany nie są załadne ,ale w pod każdym względem ładniejsze , i ciekawsze od ochydnych świerszczy

cyclosternum
    Guest

własnie ze nie karaczany są bleee(no może oprucz P.nivea ) swierszcze to swierszcze i nie śa tak brzydkie jak karaczany ;-D

świerszcze to nawet są sympatyczne , fajne owady.....

Uprawnienia umieszczania postów