Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: bocie się... biedronek?!

chrzanu
    Guest

Re: bocie się... biedronek?!

ja ze świerszczy na ostatnije giełdzie to się nabijałem z kumplem, bo jak można tak wyglądac ? :P osobiście uważam że świerszcz ładniejszczy niż karaczan.
    A co do obrzydzenia czy też lęku na moje zwierzaki to nigdy nic takiego nie odczuwałem, no może przez pierwsze 2 dni jak upiłem vagansa L6 i miałem 12 lat :P
    teraz już mnie nic nie rusza, oczywiście nie mówie że biore sobie murinusa na rece bez niczego

Dark Raptor
    Guest

no może przez pierwsze 2 dni jak upiłem vagansa L6
    Jak to zrobiłeś? ...z miseczki? :P

Dla mni każdy owad jest super... i mówię wam, naprawdę dziwnych z pewnością jeszcze nie widzieliście

chrzanu
    Guest

czasem szybko pisze i widać efekty :P
    przypomniało mi się opropo używek teraz jak kiedyś koleś się na forum pytał "czy ptasznik bedzie miał jazde jak podamy mu świerszcza zbakanego marichuaną"

Dark Raptor
    Guest

Spoko, też bym się bał pijanego pająka :P :P

Faktycznie jedyne bezkręgowce przed jakimi czuję respekt to niektóre z moich ptaszników.
    Są jednak owady, pozornie niegroźne, których należy się bać lub unikać np:

-włochate gąsienice (np. niedźwiedziówki). Ich włoski mogą być gorsze niż te pająków. Znam kilka potwierdzonych zgonów.
    -szerszenie. Trochę demonizowane. ale z błonkówkami jak z każdym jadem, lepiej uważać.
    -pluskwiaki - jak wyżej. Boleśnie przkonałem się na przykładzie pluskolca (Notonecta).
    -niektóre chrząszcze (oleice, strzele, biegacze, czarnuchowate, kusaki) - część wydziela substancje trujące, parzące, cuchnące, część przenosi pasożyty. Czsem spotkanie z nimi jest dość nieprzyjemne.
    -muchówki. O 300 milionach chorych na malarię nie wspomnę, z ociepleniem klimatu może to nas też czekać. W grupie tej są pasożyty lub ich nosiciele.
    -inne krwiopije: pluskwy, pchły itp. (patrz wyżej)

I pewnie by się tego jeszcze sporo nazbierało, ale jakoś nie mam do tego dziś głowy...

Więc jak widzicie wyjście do ogródka może być prawdziwym surviwalem :P

chrzanu
    Guest

właśnie wsadziłem do terra 100 karaczanów i jak mój ojciec to zobaczył to powiedział że mam jakieś zboczenie na pukcie terrarystyki :/
    ale cóż icg problem, nie zamierzam przestawać kupować nowych zwierzaków

heh
    świerszcze, karaczany i inne owady są spoko natomist larwy(mącznika młynarka, drewnojady itp.) FUJ w ręke nigdy ich niechwyce,

hehehe, obrzydzen nie mam żadnych ale pinki kojarzą mi się jak takie wycięte z horroru robale chodzące po zwłokach :]

wczoraj zostawiłam niedomkniete pudelko na terra u legwana,gdy ojciec przyszedl pytal sie co tak kapie z tego terrarium...a to pinki sobie powychodzily "kapiąc" na podłoge. Z myślą że pudełko juz zamknęłam położyłam na łózku a dokładniej na kołdrze.Siostra przyszła i z jękiem oświadczyła mi że robaczki robią sobie spacerek po pościeli(ok 30). Pinki są śliczne...różowe jak prosiaczki, świerszcze jak są małe sa też dosc fajne,aż nie zaczynają sie nawzajem wyjadać, a karaczany obrzydlistwo

Dark Raptor
    Guest

Kurcze... tylko nie obrzydlistwo :-)

Specjalnie dla nielubiących karaczanów prezent w załączniku ;-)

Uśmiech proszę, bo te zwierzaki są wspaniałe.

Ja tam nie boje sie brać świerszczy do ręki czy karaczanów. Tak wogóle to żal mi dawać karaczany pająkom bo są ładne i zadko je daje cześciej choduje karaczany dla przyjemności.

Uprawnienia umieszczania postów