-
Re: Hard Rock & Metal...
Mam wszystkie płyty, w tym 4 oryginały :P Antichrist Superstar jest chyba najbardziej dopracowany, zarówno muzycznie jak i tekstowo, ale i reszta nie odstaje daleko.
-
O akurat mam Crypt of the Wizard. Dosc przyjemne i fajne :]
A poza tym jeszcze jest taka piosenka ...stargate..cos tam. Nie pamietam tytulu, ale mam ja nagrana i wiem, ze zrobila na mnie piorunujace wrazenie
Co do ambientu, to sprawdz sobie ukrainski "patriot" ambient ludowy by Munruthel (pauker Nokturnal Mortum)
http://www.kolo.u-d-s.org/mp3.html
a tutaj jedna z mocniejszych i bardzo fajnych piosenek Munruthela:
http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/5734.html
-
Czasem puszczają kawałki Christ Agony i Amon Amarth w Hells Kitchen na Vivie, jak ktoś ogląda to pewno skojarzy
-
Jeszcze przed formatem mialem ten zespol. Szczegolnie pamietam jedna taka piosenke, ktora zaczynala sie czyms w rodzaju mantry lub modlitwy, ale teraz slabo kojarze juz ten zespol.
-
Ok, sprawdzę na pewno
Tak w ogóle wspomniał ktoś Kazika ??
-
Re: Hard Rock & Metal...cudze chwalicie swego nie znacie :]
Z polskich jeszcze Hunter, grają dość przyjemny, mocny i melodyjny metal, przynajmniej te kawałki które mam u siebie.
-
O dziwo Kazik byl chyba pierwszym wokalista, ktorego zaczalem lubic i sluchac jeszcze dosc dawno temu. Wtedy to wowczas sluchalem jeszcze ogolnie "radia" i tego, co gdzies w telewizji podlapalem, ale plytke z 12 groszy znam doslownie na pamiec i moglbym ja recytowac. Pozniej moja wiedza o tworczosci Kazika sie juz urwala.
Swoja droga, gdyby nie przypadek, to dalej sluchalbym radia i pewnie dalej nie wiedzialbym zupelnie nic o BM...ani o jakimkolwiek metalu.
-
Re: Hard Rock & Metal...cudze chwalicie swego nie znacie :]
Mialem kiedys wymieszane kawalki Huntera i Acid Drinkers. Moze nie jakies specjalnie wyrozniajace sie, ale ujdzie.
A z innej beczki: sluchales Limbonic Art?
-
Mnie do metalu przekonał kumpel z LO, wcześniej nie słuchałem w zasadzie nic.
Kazika lubię, najbardziej "Krzesło łaski" chociaż to nie jego, ale The Bed Seads grali to za słabo :P
W ogóle to się już dialog robi :P Może lepiej na priv, zapraszam
-
A może takie eksperymenty jak Xytras ktoś zna?
Niezłe jako odprężenie po ciężkiej pracy :-)
Uprawnienia umieszczania postów