-
Re: Hard Rock & Metal...
Nom - jak ktoś grał w Carmageddon
Wg mnie doskonale ta musa pasowała do tej strasznie wciągającej gry
-
W zasadzie podobał mi się tylko album "Antichrist superstar", reszta była jakoś dla mnie monotonna (choć co mam powiedzieć gdy słucham sobie Morbid Angel ). Ten wymieniony miał jakiś logiczny układ - przepoczwarczenie. No i kilka niezłych kawałków jak "Beautiful people".
-
-
Nie napisałeś jeszcze, że Grishnackh lubił Tolkiena, "Agh burzum ishi krimpatul"
Racja, że muzykę pisze raczej trudną w odbiorze, ale warto posłuchać.
-
To prawda, zeby sluchac Mansona, trzeba sie wczuc
Ja za malo o nim wiem, zeby cokolwiek o nim mowic. Jest mi raczej obojetny jako artysta, chociaz przyznam, ze niektore jego kawalki wprawiaja czlowieka w kontemplacje :]
-
No porównaj np. Offspringa a Cannibal Corepse, Morbid Angel czy Kredki? Ja słucham generalnie wszystkiego od rocka do różnych rodzajów metalu
-
O prawda prawda Lubil i z tego co wiem, nadal lubi.
A cytat "Agh burzum ishi krimpatul" wystepuje tez w piosence Summoning - A New Power is Rising z albumu "Let Mortal Heroes Sing Your Fame"
-
Polski zesoł black metalowy Christ Agony też jest w miarę. Bardzo fajna jest 3 (chyba) płytka "Moonlight". Polecam. Niestety bardzo mało osób go zna.
-
Jego twórczość jest dość zróżnicowana, wystarczy porównać "Crypt of the wizard" (jedna z moich ulubionych ambientów, powinna ci się spodobać) z choćby "Parasite God", kawałek z całkiem innej beczki. Nie wszystkim się podoba, ale warto się zapoznać.
No i rzeczywiście był Kat na liście, mój błąd :P Ja zaczynałem z grubej rury od Mayhema, do dziś Freezing Moon uważam za jeden z najlepszych kawałków gatunku.
-
Ja mam niezły rozrzut, bo lubię zarzucić sobię klasykę lub filmową (ale to już byłby offtopic).
Czasem dla sentymentu wrzucam zupełnie luźne softrockowe kawałki np. Toto "Africa" itp.
Uprawnienia umieszczania postów