-
Re: Hard Rock & Metal...
Mi z plytki Wages of Sin podoba sie nawet Ravenous i Heart of Darkness.
A co sadzicie o Doom Metalu?
Chetnie posluchalbym jakichs dobrych kapelek, ale ciezko mi cokolwiek znalezc, bo wszystko to jest dla mnie zbyt smetne i zoooolwiaaaackie.
Chociaz Cryptal Darkness jest calkiem niczego sobie.
-
Kat był. Atrax wymieniał w swojej liście.
Za to chyba nikt nie wymienił In Extremo. Te kobzy dają czadu
-
Amon Amarth jest też świetny.
Zastanawialiście się czasem czemu (mam takie odczucie, nie wiem jak wy) większosć terrarystów to metale?
-
Taa In Rock jest super rowniez polecam
-
Heh, Britney love spiders
A tak poważnie to rock czy metal to baaaardzo szerokie pojęcia, od lekkich poprockowych kapel do ciężkich, gniotących brzmień, dlatego każdy może słuchać takiego czy innego metalu. Poza tym to muzyka dla wymagającego odbiorcy, a terraryści to w końcu ludzie na poziomie
-
Ritchie Blackmore's Rainbow - Stranger in us all ...w-y-m-i-a-t-a!!
-
A pamiętacie taki fajny zespół (nie istniejący już dziś) Fear Factory (nie mylić z Fun Factory)? Grali naprawdę fajnie - mam ich płytkę.
-
Ja napisalem o Kacie W swojej liscie.
I z tworczosci kata wlasnie najbardziej podobaja mi sie Ballady, wsrod ktorych prawdziwa perelka jest Legenda Wysniona.
Bathory tez bardzo lubie. Nie wiem, jak moglem o nich zapomniec.
Jesli chodzi o Viking Metal, to dosc znany jest tez Einherjer, ale dla mnie absolutna potega jest Bal Sagoth. Jest to akurat taki zespol, ktory nie powinien wystraszyc milosnika troche lzejszych klimatow. To nie jest muzyka, tylko teatr. Wszelkie piosenki sa prowadzone jakby w formie dialogow. Gruby, tubalny glos vs growling. Muzyka nie jest meczaca dla uszu, jest bardzo melodyjna, wystepuje wiele klawiszy, basow, a wszystko tworzy niesamowicie epicki klimat. Lubie ich sluchac zamknawszy oczy i pozwalajac leciec piosenkom po sobie.
Jezeli ktos nie zna, to jeszcze raz goraco polecam. W mojej hierarchii zespolow, Bal Sagoth stoi bardzo wysoko.
W sumie zgadzam sie, ze na sam poczatek deathowa nawalanka moze czlowieka zniechecic. Zwykle ludzie zaczynaja od Metalliki, IM i ida w kier. gotyk... pozniej bm/death. U mnie bylo troche odwrotnie. Najpierw zainteresowalem sie BM, a z czasem Vivaldim, Wagnerem i ogolnie pojeta klasyka )))
Jesli chodzi o Mortiisa, to lubie, ale slabo znam jego plyty. Mam moze kilka piosenek. Wszystkie to cos w rodzaju gotyckiego ambientu, bardzo podnioslego i skomplikowanego - cos co lubie. Mam pytanie - w Mortiisie sa piosenki typowo metalowe i takie, gdzie da sie uslyszec wokal tego typka?
-
Ja mam ich kilka.
W sumie działają, bo w zeszłym roku wydali jedną. Mój ulubiony industrial...
Jak ktoś grał w Carmageddon, wie o co chodzi
-
Widzę, że mało osób słucha Briana Warnera (większość ludzi zna go jako Marylin Manson). Jedni go nie nawidzą i wierzą, w te wszystkie brednie jakie krążą po świecie a inni (miedzy innymi Ci co czytali jego książkę) ubóstwiają jego twórczość. Sam go słucham i bardzo podoba mi się jego całokształt pracy. Na na Mansona trzeba mieć ochotę - nie słcuham go jakoś coedziennie.
Uprawnienia umieszczania postów