Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 109

Wątek: Hard Rock & Metal...

Re: Hard Rock & Metal...

Mam wszystkie płyty, w tym 4 oryginały :P Antichrist Superstar jest chyba najbardziej dopracowany, zarówno muzycznie jak i tekstowo, ale i reszta nie odstaje daleko.

Atrax Robustus
    Guest

O akurat mam Crypt of the Wizard. Dosc przyjemne i fajne :]
    A poza tym jeszcze jest taka piosenka ...stargate..cos tam. Nie pamietam tytulu, ale mam ja nagrana i wiem, ze zrobila na mnie piorunujace wrazenie

Co do ambientu, to sprawdz sobie ukrainski "patriot" ambient ludowy by Munruthel (pauker Nokturnal Mortum)
    http://www.kolo.u-d-s.org/mp3.html
    a tutaj jedna z mocniejszych i bardzo fajnych piosenek Munruthela:
    http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/5734.html

Czasem puszczają kawałki Christ Agony i Amon Amarth w Hells Kitchen na Vivie, jak ktoś ogląda to pewno skojarzy

Atrax Robustus
    Guest

Jeszcze przed formatem mialem ten zespol. Szczegolnie pamietam jedna taka piosenke, ktora zaczynala sie czyms w rodzaju mantry lub modlitwy, ale teraz slabo kojarze juz ten zespol.

Ok, sprawdzę na pewno
    Tak w ogóle wspomniał ktoś Kazika ??

Re: Hard Rock & Metal...cudze chwalicie swego nie znacie :]

Z polskich jeszcze Hunter, grają dość przyjemny, mocny i melodyjny metal, przynajmniej te kawałki które mam u siebie.

Atrax Robustus
    Guest

O dziwo Kazik byl chyba pierwszym wokalista, ktorego zaczalem lubic i sluchac jeszcze dosc dawno temu. Wtedy to wowczas sluchalem jeszcze ogolnie "radia" i tego, co gdzies w telewizji podlapalem, ale plytke z 12 groszy znam doslownie na pamiec i moglbym ja recytowac. Pozniej moja wiedza o tworczosci Kazika sie juz urwala.

Swoja droga, gdyby nie przypadek, to dalej sluchalbym radia i pewnie dalej nie wiedzialbym zupelnie nic o BM...ani o jakimkolwiek metalu.

Atrax Robustus
    Guest

Re: Hard Rock & Metal...cudze chwalicie swego nie znacie :]

Mialem kiedys wymieszane kawalki Huntera i Acid Drinkers. Moze nie jakies specjalnie wyrozniajace sie, ale ujdzie.

A z innej beczki: sluchales Limbonic Art?

Mnie do metalu przekonał kumpel z LO, wcześniej nie słuchałem w zasadzie nic.
    Kazika lubię, najbardziej "Krzesło łaski" chociaż to nie jego, ale The Bed Seads grali to za słabo :P

W ogóle to się już dialog robi :P Może lepiej na priv, zapraszam

Dark Raptor
    Guest

A może takie eksperymenty jak Xytras ktoś zna?
    Niezłe jako odprężenie po ciężkiej pracy :-)

Uprawnienia umieszczania postów