-
-
Re: LD
z tym drzewem ziu to ja tez tak mam......
-
Wczoraj wieczorem przeczytalem ten post. Postanowilem wyprobowac to cale LD. Zrobilem kilka cwiczen z godzina, swiatlem i patrzeniem na rece. No i udalo sie!! Nie bylo to chyba jescze tak do konca doskonale ale cos mi wyszlo. Najlepsza metoda jest chyba patrzenie na zegar. Patrzenie na rece tez bardzo skuteczne, skutkuje tez wygladanie przez okno. W moim snie udalo mi ise latac- zeskoczylem z szafki- przez okno mialem lekkiego stracha ;]. Najlepsze jest to ze pamietam duuzo snow, ktore mialem tej nocy(udalo mi ise zapamietac 3). Nawet nie sadzilem ze snie kazdej nocy. Teraz mykam spac zeby dalej wyprobowywac LD
-
ja tez prubuje ale narazie nic z tego dzisiaj snił mi sie wujek fester z adamsow :/
-
A potraficie wracac ze snow? tzn budzic sie? Mi sie udalo kilka razy. Mialem tak jak Jenifer lopez w filmie "Cela" naciskala na taki czip i powrot :PP to mi tez sie kilka razy udalo sie uciec ze snu, najczesciej w koszmarach.
I macie czasami tak ze wiecie ze to sen? normalnei czasami mi cos grozi, np goni mnie jakas postac w kapturze i wiem ze to sen i sie ni boje bo wiem ze niedlugo sie obudze, tez tak mialem kilka razy.... Ciekawe co dzis mi sie przysni :-]
-
mam tak samo jak ziu. Czasem kontroluje wszystko we snie, ale tak jakby polswiadomie, dopiero po oobudzeniu zdaje sobie sprawe z tego, ze moglem wszystko w pelni kontrolowac. Czasem mam takie uczucie spadania i sie budze. A jak to zrobic zeby SPECJALNIE, nie przypadkiem, spowodowac swiadomy sen? bo u mnie to po prostu sie zdarza i tyle, a sam nie moge tego spowodowac...
-
hehehe...wiecie jak to się nazywa??LD.Lucid dreaming.Świadome śnienie.Dałem pare postów wcześniej pare linków,są bardzo dobre.Najlepszy to do strefy51,ale nie dowersji portalowej.Chętnie pogadam z każdym o LD,powymieniam się doświadczeniami i noge cuś poradzić,chociaż nie jestem mistrzem,ani też dobrym w tych klockach.Chociaż trenuje już od lutego tamtego roku.
-
cholera,porypanie puściłem tego posta.To była odpowiedz na putanie ziu''macie czasami tak ze wiecie ze to sen?''Patrzcie na linki.Techniki Saurus,techniki.Znam(nie osobiście osoby które mają jedną noc 2,3 LD.
-
sorka ale maslo maslane z twojej wypowiedzi napisz to jeszcze raz bo nic nie zrozumialem.
-
sorka za taką wypowiedz.Skrót LD oznacza Lucid Dreaming czyli po polsku świadome śnienie.A to pojęcie oznacza stan w którym człowiek się znajduje jak jest świadomy we swoim własnym śnie.Np.jak ty ziu to opisałeś.Wiem,że to tak dziwnie brzmi i rzeczywiście masło maślane.
Uprawnienia umieszczania postów