-
Re: LD
czasem też tak mam.ale nie wiem jak to wytłumaczyć.
-
Dla tych którym się nie chce zaglądać do linków:
Reality Check (RC)
RC's są najbardziej efektywnymi sposobami na LD. Trzeba robić je regularnie i tak często jak to jest możliwe. Jeśli wykonasz ich na początek 100-150 dziennie i z czasem wejdą Ci w krew, masz bardzo duże szanse na osiągniecie świadomości podczas snu. Najczęściej jednak próby Twoje zaczną mieć jakiekolwiek skutki po kilku lub nawet kilkunastu dniach. Pamiętaj wiec, aby się nie zrażać i kontynuować testy przez dłuższy okres czasu z taka sama (wysoką) częstotliwością.
Przyglądnij się otoczeniu - czy widzisz jakieś dodatkowe rekwizyty lub ich brak?
Obejrzyj swoje dłonie (nasz ulubiony sposób) bardzo uważnie - czy są dokładnie takie same jak te, które posiadasz na jawie?
Wyjrzyj przez okno - czy zgadza się pora roku i oświetlenie odpowiada porze dnia.
Spróbuj skoncentrować się na jakimś rekwizycie z Twojego otoczenia i zmienić go siłą woli.
Spróbuj przełożyć swa dłoń przez obiekt, który wydaje się być stałą masą (ściana, szkło, drewno etc.).
Włącz przycisk do światła - w 90% snów powoduje jakiś niepożądany efekt, lub totalny brak efektu - czyli nie działa (może się zdarzyć, że zapalając światło zacznie lać się woda, lub zapali się światło w zupełnie innym pomieszczeniu etc).
Wejdz na mebel i skocz z niego - zawsze będziesz spadać bardzo powoli (jeżeli nie mieszkasz sam, przygotuj na to domowników, bo mogą się zdziwić, kiedy w środku nocy zobaczą Cię wdrapującego(a) się na szafę...
Uszczypnij się i sprawdź jak na to reaguje Twoja skóra.
Znajdz lustro i w nie spójrz - czy Twoja postać nie rożni się od tej na jawie?
Popatrz na swój zegarek - czy działa tak jak powinien? Odwróć się w tył i znów spoglądnij na wskazówki. Czy jest ta sama godzina?
Spróbuj rozwiązać w myślach jakieś proste ćwiczenie matematyczne, czy Twój sposób obliczania nie wydaje ci się podejrzany? Czy masz problemy?
Przeczytaj kawałek jakiegoś tekstu. Czy ma on sens? Czy znów po odwróceniu i ponownym spojrzeniu na niego wszystko jest tak jak było wcześniej?
Próba latania powodzi się w ok. 70% snów. Pomaga wyskoczenie np. z okna (ale to już podczas snu!) - tutaj musisz mieć jednak trochę odwagi.
Palenie. Jeśli jesteś palaczem, sprawdzaj rzeczywistość za każdym razem, gdy zapalasz papierosa. Jeśli jesteś nałogowcem, zapewne wykonasz gest sięgania po papierosa również podczas snu.
Kiedykolwiek będziesz przechodzić przez drzwi, zatrzymaj się na chwilę, połóż swą lewą dłoń na framudze i zapytaj się, czy to nie sen?
-
Reiki - całkowita prawda, ale jak ze wszystkim, trzeba z tym trochę pracować, same ininicjacje nic nie dają.
-
Ja słyszałem o jednej technice tzw.,,technika uryny'' polegająca na wstrzymywaniu sikania przed snem i robieniu RT w toalecie.I trzeba wypić dużo wody przed snem.I prawdopodobnie będziemy śnić o sikaniu.Wiem że to głupia matoda,ale jest niebiezpieczna.Może spowodować uszkodzenie pęcherza.
-
ale i tak warto zaglądać
-
Witam pięknie
Ta laska i posikasz się również na jawie
-
Ja wczoraj próbowałem OBE prze zaśnięciem, i za pierwszym razem coś dziewnego wyło. Prostaowiłem wypróbować ten pierścień nad ciałem. I nagle ten pierścień na mnie spadł (tj. przeleciałem przez niego) i poczułme jakiś zimno na całym ciele i chyba dreszcze (albo mi się tak wydawało) i zaczęło mi się kręcić z głowie i nagle się "obudziłem". Co to było?! Później mi się nie udawało skupić bo mataka hałasowała garami w kuchni.
-
Ja nie wiem w jaki sposób mi się to udaje że łapie ptaszniki w piwnicy i se wymyślam że atakuje mnie gigantyczna modliszka. Powinno się na to uwarzać poniewarz gdy sni się nam że idziemy w nocy do piwnicy i pomyślimy o czymś że nas atakuje albo cos stuka,hodzi itd morze się to stać i morzemy se narobic bigosu morzemy niewrucic do ciała fizycznego i błąkać sie po 6 wymiarze.
-
Ale teraz mówiliśmy o OBE a nie LD... Tak więc nie myl tych 2 różnych pojęć PIOPREK!
-
Gienio - zaburzenie powrotu do ciala jest niemozliwe. Powrot odbywa sie zawsze, bo OOBE nie jest calkowitym oderwaniem sie od ciala.
Uprawnienia umieszczania postów