Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: APARAT CYFROWY - jest naj i dlaczego ???

Mieszany widok

APARAT CYFROWY - jest naj i dlaczego ???

witam !!!

moje pytanko kieruje do osób znajcych sie na aparatach cyfrowych i uzywajcy ich !
    planuje kupic cyfrówke lecz nie wiem jaka mam wybrac , jakie sa (w praktyce) dobre , na co zwracac uwage podczas wyboru i jakie parametry sa w nich najistotniejsze ??
    chodzi mi o niedrogi aparat , na z akup planuje wydac ok 1000 zl !!

Re: APARAT CYFROWY - jest naj i dlaczego ???

ja sie za bardzo nie znam ale mam OLYMPUSA C-460 i jest jak narazie supcio..

Ilość pikseli(od 3 mln są chyba dobre), firma, zoom, jak dla mnie czy ma LCD itp.

kupujac aparat cyfrowy powinno sie patrzec na wielkosc zoomu optycznego. Zoom cyfrowy przyciaga uwage wielu lecz stosujac go obnizamy jakos zdjecia. Zoom optyczny jest o wieele lepszy gdyz przybliza nam obraz a my nie tracimy nic na jakosci!!

Po drugie najlepiej zobaczyc jaka aparat ma lambe blyskowa. Im mocniejsza tym zdjecia beda automatycznie lepsze.

Po trzecie ilosc pikseli. Za 1000 zl powinnienes/powinnas dostac aparat 3.0 MP (mega pikseli). Im wiecej tym lepiej

Ponadto zobacz jakie rodzaje kart pamiec obsluguje aparat. Jednymi z najlepszych kart sa karty SD (Seciure Digital).

Pownno sie takze od razy zaopatrzyc w akumulatorki do aparatu. Rowniez im wieksza jest liczba mAh (mili-ampero-godzin) tym lepiej. Najlepiej kupowac oryginalne akumulatorki z ladowarka. Najlepiej kupic akumulatorki o mocy 2100 mAh i wiecej (dluzszy czas uzytkowania aparatu bez ładowania akumulatorow).

To najwazniejsze!!! Podpytaj jeszcze w sklepie! Tam tez powiini Ci doradzic.

Powodzenia

najlepiej wejdź w ten link:http://www.foto-net.pl/sklep/jaki_aparat.php?, wypełnij pola i wyślij a za pare dni przyjdzie Co odpowiedź na meila od fachowców POZDRAWIAM

na jakiej podstawie twierdzisz ze najlepsze sa karty SD?????????
    to jedne z najwolniejszych kart

Dark Raptor
    Guest

Hmmm... najważniejszym parametrem jest fotograf. Nawet najgorszym złomem można zrobić kapitalne foty... ale to taka dygresja.
    Generalnie, podobnie jak poprzednicy, sprawdź zoom optyczny (cyfrowy nic Ci nie daje), ilość Mpikseli, matrycę, pomiar światła itp.
    Co do lampy to się nie wypowiem, bo uważam, że foty powinno się robić bez tego wynalazku (moje wszystkie tak powstały). Spraw sobie statyw (koniecznie trójnożny, teleskopowy) i jakieś mało ruchliwe zwierzaki :-)

Ja jestem przywiązany do Nikona (od lustrzanek do cyfrówek). Z tych ostatnich polecam jakiegoś Coolpixa (teraz ich ceny poszły ostro w dół).

pierwsza sprawa duża ilość pixeli nie musi mu być potrzebna jezeli nie będzie robił odbitek wiekszych niz 10x15 (a moze wogóle nie bedzie robił) to po co mu wiecej niz powiedzmy 3.0, druga sprawa zoom(dobre okreslenie, na optycznym także traci sie na jakości - im wieksza ogniskowa, trzecia sprawa karty SD są dobre i tanie ale na pewno nie jedne z lepszych, czwarta sprawa gdzie chcesz kupowac ten sprzęt sklepy internetowe, allegro, czy moze te zwykłe typu MM?, bo jezeli np. allegro to bedziesz miał szersze pole manewru jezeli chodzi o gotówkę za około 1000 zł mozna miec juz niezły sprzęt....

MINOLTA DIMAGE Z2 (ok 1200zł) lub MINOLTA DIMAGE Z1 - ten jest do nabycia za niecały tysiąc - jak bym miał kupić sam to którys z tych dwóch

tak Minolta najlepiej Z1 miałem ten aparat i za ta obecną cenę jest to dobry wybór no i jest na karty SD

Uprawnienia umieszczania postów