Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: OSB??

Macik
    Guest

OSB??

wiec taK :
    1) czy mozna sklejac osb
    2)jak tak to czym
    3)ile kosztuje osb
    4)czym najlepiej ciac osb
    5) jak wyciac małe otwory wentylacyjne

t gróry thx

Re: OSB??

1) Polecam raczej skrecic wkretami i uszczelnic silikonem
    2) j.w.
    3) w NOMI kosztuje 12 zl/m2 OSB grubosci 11 mm, im grubsze tym drozsze
    4) w NOMI docinaja na wymiar gratis
    5) otwory tez wycinaja
    Mysle ze tak samo jest w podobnych marketach np. PRAKTICER

1. glupie pytanie: osb to drewno wiec mozna je sklejac
    2. glupie pytanie: klejem do drewna
    3. madre pytnie: zalezy od sklepu
    4. bardzo glupie pytanie: pewnie nozykiem do szkla
    5. tak jak napisal robi otwory albo ci dotna w sklepie, albo samemu mozesz wywiercic wiertlem

Ps. sorki za ta wypowiedz ale zastanow sie co piszesz, jezeli nie wiesz czy mozna kleic drewno i nie wiesz czy sie drewno tnie to lepiej se nie zabieraj za robienie terra, kup sobie po prostu.
    Pozdrawiam

Macik
    Guest

kokosik ja wiem ze drewno mozna kleic ale musiałem sie zapytan dlatego czy jak skleje terra to czy sie nierozpadnie ali nic takiego niechodziło mi oto czy mozna kleic drewno ani płyty osb chodziło oto czy terra nierozpadnie sie ale ok kazdy wypowiada sie w swoj sposub i kazdy ma inna odpowiedz ok narazie i tak dziekuje za odpowiedzi moim zdaniem robi ma leprze wypowiedzi bez obrazy przynajmniej wiem ze jakzrobie terra z osb skleje to sie nic niestanie a co do ciecia to wiem czymsie tnie ale myslałem ze jest cos specjalnego do osb ok zrobie to terra iaj mi sie uda zrobic foto to ci wysle kokosik zebys iwedzał ze cos umiem klej do drewna najleprzy wikol chyba co nie?

Macik sluchaj najlepiej bedzie jak zrobisz tak jak powiedzial robi wez skrec je na sruby a katy uszczelnij silikonem, bedziesz mial pewnosc ze sie nie rozpadnie, pozdrawiam i sorki za tamto ale cie zle zrozumialem. nareczka

Macik
    Guest

kokosik ok ale ja bym skrecił tylko ja o skrecaniu mam 0% pojecia nawet jak czytałem to i tak nieiwme jak skrecic czy jakies dziury wiercic wiertarka czy kwozdzie czy co poprostu skleic bym umiał a skrecic bym skrecił jak bym umiał ale nieumiem a niekupie terra bo kasy niemam tyle wole wydac ciut mniej i pokabinowac
    pozdrafiam

Po pierwsze nie kokosik tylko koksik wybaczam
    Po drugi sluchaj, kupujesz w sklepie wkrety do drewna, bierzesz wiertarke i wiertlo mniejsze niz srednica wkreta, wiercisz dziure i wkrecasz srubokretem wkreta, zadna filozofia napewno dasz sobie rade, nareczka

Witam

A po co nawiercac ??? Kup sobie wkrety samonawiercajace do drewna i juz :-]

Pozdrawiam KaczmarP

Odradzam klejenie zdecydowanie. Sam klej nie wytrzyma. Zależy to jeszcze od wielkości terra np. ja właśnie jestem w trakcie robienia 150x60x80 i każdą powierzchnię łączoną potraktowałem silikonem i wkrętami (50 - tkami) co 10cm.

kaczmarp mi chodzilo wlasnie o takie wkrety ale latwiej sie je wkreca jak sie nawierci dziurke

Uprawnienia umieszczania postów