Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: o oddawaniu czerwonolicych...

A LEGAWNY??? TO CO?

A z LEGWANAMI ZIELONYMY JAK JEST??? TAK SAMO!!!! Ile tu juz bylo w gazetach o tym ze "jakis potwor plywa w rzece" a to ludzie wywalaja "smoki" z domow!

foczka81
    Guest

Re: o oddawaniu czerwonolicych...

I bardzo słusznie że jest taki post. Po co się zajmować jakim kolwiek hobby skoro to tylko strata czasu i pieniędzy? Nie lepiej zająć się wolontariatem, pomaganiem sierotom czy bezdomnym? Jasne że tak, tylko chętnych jest mniej niż zdeklarowanych. Można wpłacić cały swój dorobek na konto fundacji...ale dobrze jest czasem słuchać ego, inaczej wpadlibyśmy w paranoje. Wracając do czerwonolicych to prawdziwa plaga, ale nie z winy kupujących. Gdyby ich ceny nie wachały się w Polsce między 10-15zł za młodego osobnika, to nie było by połowy postów na oddam. Tutaj zawiniła jak zwykle ludzka głupota, ale tym którzy są wyznaczeni do przeciwdziałania zabrakło także refleksu

dlaczego kupują?

moda chwilowa zachcianka na posiadania czegoś stosunkowo unikalnego, dziecko zobaczyło u kolegi i nie daje spać bo 'chćem ziułwika',
    (jak ktoś już wcześniej powiedział) ma być mały i słodki, więc czemu nie kupić itd itp.
    A poza tym człowiek uczy sie na błędach... niestety.

chrzanu
    Guest

Re: A LEGAWNY??? TO CO?

dokładnie, kiedyś czytałem posta że widziano w wiśle 3 żółwie czerwonolice, a co do sprzedawców, to pewnie że nie powiedzą że to rosnie duze, bo nie mieliby zarobków, a jak widzi mame z dzieckiem którym zależy żeby zwierze było małe to powie że żółw rośnie mały. A ja tez mam 3 żółwie czerwonolice, niezłe byczki juzz nich są, ale jakoś nie mam zamiaru ich oddawać czy też sprzedawać. Każdy przed akupem powienien poczytać na necie o zwierzakacha, a nie iść do sklepów gdzie każdy sprzedawca wciska kit.

Mromanów czy tekst " lepiej sie wstrzymuj bo wypadki chodza po ludziach...." był dla mnie ?? jeśli tak, to ty lepiej popatrz do lustra, to zobaczysz kogo wypadek spotkał.
    Moją edukacją, to Ty sie nie martw i nie mów mi co mam pisać, w Polsce jest coś takiego jak wolność słowa i prawo do wyrażania własnego zdania posiada każdy tutaj. Co do zasad ortografii, to poczytaj swoje wypowiedzi, to zobaczysz, komu przydała by się szkoła.
    Kolejny psychol, który wali tekst że mu szkoda żółwi a potem grozi komuś że "wypadki chodzą po ludziach" haha to mnie rozwala na tym forum.

mromanow
    Guest

to widac ty trafiles idelanie na to forum.
    mzoesz napisac do administratorw zeby spedjlanie dla ciebie i tobie podobnych utworzyli forum zwiazane "olewamy zwierzeta terrarystyczne" i jako haslo: kupujemy, bawimy, oddajemy kiedy sie znudzi"
    wydaje mi sie ze to do ciebie pasuje.
    a wypadki chodza po ludziach bylo do ciebie. wiec licz sie z oskarzeniami do kogos kogo nie znasz bo roznie to bywa...
    a zgadza sie wolny kraj i kazdy moze pisac stad moj post.
    jezeli twoje sa inne to pisz cos konstruktywnego bo jak narazie to nic specjalnego nie widac
    jezeli z ciebie taka humanitarna osoba to co robisz w tym kierunk? jak pomogles osoba dot. tragedia tsunami??
    a takie sparwy jezeli chcesz pisac zalatwia sie na forach do tego dostosowanych politycznych etc.
    tu jest terrarystyczny i taki wasleni byl moj post wiec... ODWAL SIE!!

Czy ty tylko udajesz tak mało inteligentnego ? (żeby nie napisać gorzej)
    ja napisalem swoje zdanie odnosnie calej sprawy, specjalnie dla ciebie ci to zacytuje, bo widze ze masz problemy z interpretacją.
    "Lepiej go oddać niż pozbyć sie go w jakiś inny sposób." Ten właśnie fragment znajduje się w pierwszej mojej odpowiedzi i to moje zdanie na temat żółwi. W drugiej mojej odpowiedzi, stwierdzilem, ze nie normalne jest podejście, które przejawia uwielbienie do zwierząt i zarazem nienawiść do ludzi. Z twoich postów wynika że cechuje cie takie podejście. O czym mogą świadczyć groźby do mnie (wiesz że na to jest paragraf ? ) oraz posty mówiące o tragicznym losie żółwi, które to niestety muszą zmienić właściciela, co jest dla nich koszmarem i po fakcie żółwie wpadają depresje...
    Człowieku, zastanów się. I nie pisz na mnie "dzieciaku" czy "palancie" czy jak to mi napisałeś na gg, bo to że jesteś ode mnie starszy, to nie znaczy że madrzejszy, również nie znaczy to że będę sie ciebie bać, bo chyba liczyłeś że tak będzie pytając mnie czy mam jakiś problem na gadu gadu. Ciebie odsyłam na strone cartonnetwork, ty mi poleciłeś stronki polityczne chyba nie ? no więc nie chce pozostać ci dłużny.
    Oczywiście pozdrawiam ciebie i całą twoją rodzine. Miłego wieczoru

mromanow
    Guest

wiesz....
    szkdoa ze to jest forum dot. terrarystyki bo bardzo chetnie porozamwail bym sobie z toba jeszcze.
    obawiam sie jednak ze adminstratorzy sie zdenerwuja i skasuje te posty... szkoda...
    musze sobie je zachowac.
    mnie wali co ty sobie miales myslec. mysl co chcesz.
    o paragrafy sie nie martw w moim wypadku martw sie o sibie.
    a musze przyznac ze jak na 18 latka to jestes bardzo doinformowany skoro wiesz jakie strony polecac. widac masz z nimi ciagly osobisty kontakt... jaka jest twoja u;ubiona kreskowka????
    wybacz ale na takie rozmowy to jednak szkoda czasu...
    szdkoda ze jestes taki upierdliwy....

Jestem upierdliwy, bo jesteś pierwszą osobą która mi tutaj groziła, ten fakt nie masz pojęcia jak mnie zmartwił, nie wysypiam sie teraz, popadłem w depresje, chyba wyląduje na psychotropach. Mam myśli samobójcze przez to... Cierpie tak, jak cierpią te żółwie przy zmianie właściciela, bez wątpienia one też mają taką depresje...

ludzie zastanówcie się o co się właściwie kłócicie. Tsunami to straszna tragedia. Los żółwi jest często równie straszny. Wielokrotnie ocaliłam żółwie czerwonolice przed wypuszczeniem do parku (i to zimą!!!) Obydwaj macie po części rację. Ale w tym przypadku zgadzam sięże to forum tsunami nie dotyczy.

Uprawnienia umieszczania postów