Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: o oddawaniu czerwonolicych...

mromanow
    Guest

o oddawaniu czerwonolicych...

jakie to jest smieszne....
    kupuja ludzie mlodego zolwia czerwonolicego, bo jak jest taki maly to taki slodki, ladnie plywa, fajnie je, mozna go na rece brac....
    hoduja, hoduja, okazuje sie ze ten maly slodki zolw rosnie....
    zaczyna bardziej wode brudzic.... woda zaczyna smierdziec bo nie chce sie ludzia wymieniac.... i zaczyna sie robic problem....
    "taki fajny byl ten zolwik... co sie stalo.... teraz taki duzy... brzydki (dla jednych...) to akwarium zbyt male.... (co gorsze ajk trzymalo sie z rybkami, wtedy zaczyna rybek jakos dziwnie brakowac....), chyba trzeba sie go pozbyc" "nigdy qwiecej zadnych zolwi..."

czy to nie jest chore?!?!?!?
    patrze na forum oodam i 3/4 ogoloszenia dot wlasnie tych zolwi....
    wiem dokladnie jak to wyglada bo taka sytuacja byla u mojego znajomego ktory dla corki kupil male zolwia czerwonolicego i trzymal go razem z rybami w akwarium....

myslcie zanim kupicie!!!!

justGreg
    Guest

Re: o oddawaniu czerwonolicych...

To smutne lecz niestety prawdziwe.....

chore są wypowiedzi tego typu. Chorzy są również ludzie, którzy dbają o zwierzaki, a o ludziach zapominają.
    Lepiej go oddać niż pozbyć sie go w jakiś inny sposób.

na świecie jest tyle problemów ale autorowi akurat nie podoba się to że ktoś kupi żółwia i go oddać chce, ale pewnie losem ludzi zmarłych w Azji po tsunami sie wogóle nie przejoł.

rome
    Guest

to po co w ogule kupuja zlowie (niektorzy)... niech troche pomysla ze za jakis czas ten zlow juz im nie bedzie wogule potrzebny :/

ironkapela
    Guest

A mi to tam nie przeszkadza. Przeciez obydwie strony sa zadowolone (oddajacy i przyjmujacy). Zreszta tak jak mowi loker, lepiej oddac komus innemu niz usmiercic w cierpieniach.

czemu kupuja to bardzo proste bo sprzedawcy w sklepach nie informuja klientow ze urosnie z tego taki byk i zezre wszystkie rybki-ludzie mysla ze to bedzie ladnie wygladalo problemy sie pozniej robia.
    ale tez jestem zdania ze lepiej oddac niz wyrzucic przeciez to zwierze anie jakas koszulka czy cos co jak sie znudzi moznea wychrzanic

mromanow
    Guest

ty sobie nie pozwalj za duzo!!!
    kim ty jestes zeby rzuca takie slowa???? lepiej sie wstrzymuj bo wypadki chodza po ludziach....
    kazdy wie o co chodzi mi w tym poscie tylko ty wyciagasz najmniej istotne sprawy.
    oczywisiceze lepiej oddac ale po co zabierac sie za cos gdzie nie ma sioe pojecia i po kilkumiesiacach trzeba sie pozbywac....
    co do tragedii to jeszcze raz ostrzegam nie przesadzaj bo sa wieksze tragedie niz zolwie ale po to jest to forum zeby o tym, pisac
    a mam napisac opracowanie dot tragedii zwiazanej z tsunami na forum ktore tego nie dotyczy??

i jeszcze jedno idz lepiej do szkoly i naucz sie zasad ortografii

mromanow
    Guest

oczywisice ze lepiej oddac
    ale po co zabieraja sie ludzie za cos o czym nie maja pojecia? sprzedawcy i tu jest racja!!! zle informuja i pozneij robia sie takie problemy
    rozumiem oddac ale po co zaczyna zabawe??? po to zeby wyrzucic po jakims czasie?!?! ok oddac... calkowicie smieszne!
    i czytaj o co dokladnie mi chodzi. nie jestes temu przeciwny tylko podchodzeniu ludzi to tematu zolwi czerwonolicych.

Idz lepiej wyslij esemesa, albo sciagnij sobie jakas gierke w javie.... Ludzie moga zadbac sami o siebie, zwierzeta nie...
    Uwazasz,z e to normalne, ze ludzie kupuja zwierzeta a jak im sie znudza, to je oddaja?

Uprawnienia umieszczania postów