Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: ALEKSANDER

Mieszany widok

ALEKSANDER

Jak ktoś z Was oglądał ten filmik to z pewnością wie o co chodzi, a chodzi mi o te niebezpieczne węże - szczególnie jeden gatunek - już w pierwszym wątku filmu, hihihi, inne zresztą były równie groźne.
    I jak tu uciec od stereotypu oślizgłego, niebezpiecznego, wrednego stworzenia jakim jest wąż????
    Oczywiście nie jest to pierwszy i nie ostatni przypadek (np. Indiana Jones z Fordem i jeszcze wiele późniejszych filmów) ale nowy film i to Olviera. Myślę, iż mogli się lepiej postarać bo takie sceny wzbudzają we mnie...... śmiech, zażenowanie rozczarowanie i coś jeszcze.......

Re: ALEKSANDER

Tego filmu jeszcze nie widziałem - jest to nowość, a więc mam trochę czasu. Ale filmów i programów, w których wykorzystywano węże jako element zastraszenia bądź uatrakcyjnienia jest wiele, głównie u osób które nie miały z nimi styczności. Ja osobiście uważam, że steerotyp pokazywany w filmach przez reżyserów lub inne osoby zajmujące się filmem, szkodzi prawdziwemu wizerunkowi tak wspaniałym zwierzętom jakimi są węże.

A ja przed chwileczką skończyłam oglądać ANAKONDĘ 2....

anaconde ta nowa sobie na dvd sciaglem 4,7 gb i kumpel napisy mi zrobil film wiadomo jak film ale warto miec na dvd

Ja prawie umarłam ze śmiechu jak w Asteriksie i Obeliksie regiusy grzechotały na całego Ciekawe czym A w jakimś innym filmie był superjadowity Aspidites melanocephalus, skąd oni do filmu tak drogiego węża wzięli...

nie widziałem grzechoczących regiusów na asteriksie co do tego stereotypu i uprzedzeń do gadów to może i lepiej jezeli ludzie się ich boją

chrzanu
    Guest

na wężach to ja się nie znam, ale film mi się nie podobał. Myślałem że jak na te czasy to taki film to bedzie superprodukcja, a tu lipa :/

oj gadacie bzdury... sorry ilu jest ludzi, którzy znają się na gadach? połowa głupiej rasy ludzkiej nie wie ze padalec to jaszczurka (choć jest to tak nagłośnione!) a wy czepiacie się, że w filmach zbożówki kręcą. nic dziwnego. nie przekonacie wszystkich ludzi na świecie, że węże są dobre, choćbyście nie wiem jakie akcje prowadzili :P. wąż to wąż - obślizłe zwierzę bez nóg, które ma grzechotkę i potwornie trujący, dla człowieka śmiertelnie niebezpieczny jad. to stereotyp, którego nie da się zmienić.

co do filmu: nie był zły, ale bez rewelacji. bardzo podobała mi się rola matki aleksandra (angelina jolie) i hefajstion. oboje zagrali doskonale (jak dla mnie), a film warto zobaczyć, choćby żeby wiedzieć o co chodzi

foczka81
    Guest

nie jest wcale lepiej Węże są fascynującymi zwierzętami. Szczególnie chodzi mi tu o nasze krajowe gady. Jak się ludzie czegoś boją to chcą to zwalczyć. Byłam kiedyś z pewną podstarzałą damą na spacerze w lesie, i wypełzła na ścieżke mała żmijka. Babka wzieła nogi za pas a ja i żmijka zostałyśmy, przyglądając się sobie ze zdziwieniem No ale są też gorsze rzeczy np. w górach, scenka: zdechły pies a nad nim na gałęzi dyndające zwłoki pięknej żmiji zygzakowatejMnie chciał szlak trafić. Ludzie zabijają bo nie wiedzą że to są bardzo pożyteczne i piękne zwierzęta, ogólnie nic nie wiedzą...Ale wiem że nadchodzą lepsze czasy. Na obozie dla dzieciaków byłam opiekunką, pokazałam maluchom małego padalca. Były zachwycone, bez żadnych uprzedzeń delikatnie dotykały jego grzbietu. Węże są gładkie jak jedwab, nie wiem dlaczego utarło się że są obślizgłe,hm...to raczej cecha płazów... pozdrowiam!

Hehe no tego filmu nie widziałem ale śmieszą mnie takie scenki co cały poligon boi się np. zbożówki:P

Uprawnienia umieszczania postów