Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: Studia - zoologia

Re: Studia - zoologia

niejest :[ niestety nie mamy lasu deszczowego ktury mozemy bronić przed drwalami :P

Jesle mam być szczery to studiowanie rybactwa na uczelni to troche dziwne... Ciekawe czy jest łowiectwo, zbieractwo i fakultety z gospodarki żarowej na rolnictwie...

Wydaje mi się, że jeśłi myślicie o powaznej pracy naukowej z zoologii, to warto byłoby połączyć studiowanie zoologi z bilogia molekularną i gentyką. Techniki biologii molekularnej stają się podstawowym narzedziem pracy zoologów, taksonomów, fizjologów i ekologów. Bez tego w dzisiejszych czasach ani rusz...
    A z kolei jeśli myślicie o kierunkach molekularnych to nie zapominajcie, ze czlowiek po studiach przyrodniczych, ktory nie ma bladego pojecia o zwierzetach i roslinach (bo studiowal przeciez biologie molekularną) to d... nie przyrodnik...

Tak, czy inaczej, jesli chodzi o wszelkie kierunki molekularne i mikrobiologię to szczerze polecam UW i chyba tylko UW...

jednym słowem przyroda nie w modzie i trzeba zacząć myslec jak miliony młodych ludzi ze"speców od marketingu nigdy nie za mało"
    co do ochrony środowiska moja siostra własnie konczy pokrewne studia, pisze prace magisterską przy współpracy oczyszczalni ścieków,gdzie potem bedzie mogła pracowac na stałe
    co do wyjazdów za granicę na sggw w warszawie jest max duzo ofert ale:trzeba znac jezyk&godzic sie na ostrą harówke przy krówkach czy innych zwierzaczkach(to na zootechnice)
    jesli ktos z biologii czy innego kierunku wie jakie są u nich praktyki za granicą(oczywiscie związane z kierunkiem) niech napisze

Mój kumpel na biotechnologii przez 2 miesiace myl i pakowal pory w Anglii przez 16 godzin dziennie....

Dark Raptor
    Guest

Uprawnienia umieszczania postów