-
Re: Studia - zoologia
biotechnologia = inrzynierja genetyczna= technologia rzywnosci = praca w labie = robienie leków w unii = oczyszczanie ścieków w polsce ale łatwo znaleźć prace zagranicą po tym .. miałem na to iść ale nie wyszło :P
-
Dzieki baku za wyjasnienie To jednak zdecydowanie wole zoologie
-
ale masz studia zoologie ??
czy moze chodzi ci o biologie -->specjalizacja zoologia
-
I mnie wlasnie interesuje to, co ciebie Baku, czyli praca w lab. I mam nadzieje, ze po biotechu gdzies bym sie tam wkrecil.
Chociaz przyznam, ze najbardziej interesowalaby mnie praca z mikrobiologia/wirusologia.
Kazdy ma marzenia
-
To fajnie ze chcesz isc na fotografie ale mam prosbe nie piszcie kto chce gdzi isc itp. bo ja chce sie dowiedziec konkretnych rzeczy a nie czytac pol tysiaca postow nie na temat...
-
Pewnie o to wlasnie chodzi, bo nie widzialem samych studiow czysto-zoologicznych.
Zoologia jest chyba jako specjalizacja, ale moge sie mylic.
-
Heh... najbardziej oblegany i najtrudniejszy, jak dla mnie, kierunek. Ale fakt, jestem biologiem terenowym.
W kraju raczej nic ciekawego teraz nie złapiesz, ale sporo ludzi jedzie na staże i studia za granicę. W sumie obstawiam, że to praca z przyszłością... ale może już niedługo i u nas.
-
Unikaj medycyny sądowej jak ognia. Mam znajomą po medycynie. Zajęcia z tej dziedziny wykoleiły ją psychicznie... a powiem Ci, że niesamowicie twarda była. To coś dla na prawdę twardych i mało wrażliwych :-/
-
U nas można robić zoologię w ramach biologii. Ale jako czysta zoologia to już praktycznie nie istnieje :-/
Można się specjalizować w ekologii, fizjologii itp. A co do mikrobiologii, pogadaj z Mantidem, on kończył mikroby (ja wolałem tej specjalizacji unikać, choć uważam ją za bardzo interesującą) :-)
-
Tak zoologia niestety jest tylko jako specializacja w ramach kierunku biologicznego.
Co to medycyny sadowej to jestem pewiem ze to jest to co chcialbym robic, lecz aby sie udalo trzeba przejsc niezle mordobicie na studiach medycznych
Uprawnienia umieszczania postów