powiem tak ,, biologia to jest pojebany kierunek studiów :P:P wkazdym razie u mnie :P

robisz materiał ten sam co na medycynie , farmacji , chemi troszeczke w ograniczonym zakresie ale zato 4 razy szybciej , a na zainteresowania nie masz czasu bo czas zajmuje ci chemia chemia chemia i chemia .... no chyba ze to lubisz :P

biologia umcs , , , niby jedna z lepszych katedr w polsce ( z tego co wiem to poznań i chyba warszawa, moze wrocław są lepsze kraków napewno gorszy :P )

a jednak na to ze sie duzo nauczysz nie masz co liczyć - wkazdym razie na początku bo jak sobie potem wybierzesz dobry profil + uda sie aby otworzyli interesujące cie fakultety ( np immunologia mn pajęczkaów mi w głowie :P ) to luz ale dotrwaj do tego to sie mozan załamać :P

a co do pracy ,, do tej pory było pięknie fajnie kolorowo , mozna było po biologi pracować w laboratorjum ( i podto na wszelki wypadek brałem sobie kursy :P ) a teraz te łochy wprowadziły rozporządzenie ze w laboratorjum mozna tylko po kierunku medycznym .... i 1,5 roku tyrania poszło sie pierdolić ,, ale wezme sobie dziekankie i powtuze 2 rok jeszcze raz z innymi kursami :P:P:P