-
Re: Ile placiliscie na poczcie za odbiur czasopisma ?
ze skargami to do Poczty Polskiej może. Co tu winne czasopismo. Poczta dostarcza i zdziera. Spróbuj to na miejscu wydawcy wysać komuś taniej. Jak znajdziesz pomysł to zbawisz setki takich pism. Najtaniej zawsze wychodzi zwykła prenumerata. Wtedy nie płacisz za przesyłke, a i czasopismo dostajesz taniej.
A polska herpetofauna tez jest ważna. Nie koniecznie do hodowli w domu, ale chyba dobrze cos wiedziec o polskich kuzynach naszych podopiecznych. Taki watek ekologiczny nie jest zapchajdziurą, a na pewno poszerzy wiedzę przynajmniej niektórych z terrarystów (sądząc m.in. po postach na tym Forum).
-
Dobra dobra.
Mogli wsadzić gazetę w zwykłą /dużą/kopertę i po wpłaceniu na ich konto
pieniędzy -najnornormalniej w świecie ją przesłać. Przecież wiedzieli że koszty przesłania są niewspółmiernie duże. Jak się gazety przesyła to nie listem poleconym. To nie "ważne dokumenty" tylko prasa. Znajdz mi jeszcze taką firmę która gazety przesyła listem poleconym!
ps
Ja jej nie odebrałem. Nie znam się na opłatach pocztowych -a ich zasranym obowiązkiem było napisanie na swojej stronie o kosztach przesyłki. Każda szanująca się firma podaje cenę towaru + cenę przesyłki.
-
Fryta wiem, że to nie jest wina redakcji, ze list polecony tyle kosztuje. Chodzi o to, ze nie zostałem poinformowany o tym, bo gdybym wiedzial, ze za czasopimo bedę musiał zapłacić 15,80 (bo tyle faktycznie zapłaciłem) to bym go poprostu nie kupił i wydaje mi się, że nie podanie kosztów przesyłki to zabieg celowy. Zawsze podaje sie koszty wysyłki, a w takim wypadku jest to raczej niezbedne
Leny cały czas pytasz sie o numer indeksu, ale tam niczego takiego nie ma.
-
A ja ciągle jeszcze go nie dostałem...wrrrrrrrr
Gdzie jest ten cały redaktor wysłałem mu mejla pare dni temu i jeszcze nie odpisał...wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrr
-
Jakby chcieli najpierw wpłatę na konto i potem wysyłać to zaraz by się zaczęło: że to kupowanie kota w worku, że ktoś zgarnie kasę i ucieknie, itd. Poza tym wiesz jak schodzą na konto wpłaty i przelew? Czasem parę tygodni się czeka. A chciałbyś dostać czasopismo z miesiecznym opóźnieniem? Chyba nie.
Poza tym, dlaczego polecony? Bo inaczej odebrałbyś i mógłbyś powiedzieć że nie dostałeś, nie dotarło. I co? Nastepne mają wtedy wysłać? Dlaczego mają zaufać, że ich nie oszukasz? Może nawet niechcący: odbierze ze skrzynki młodszy brat, nic nie powie, a Ty będziesz im robił awanturę. To był jedyny sposób pewnego i szybkiego dostarczenia w konkretne ręce.
Co do informacji o kosztach przesyłki to racja. Powinny być wyraźnie podane. Tu sie całkowicie zgadzam.
-
za zaliczeniem pocztowym też kupujesz kota w worku, bo nie pozwolą Ci na poczcie sprawdzić zawartości przesyłki.
-
-
Ale ta forma płatnosci jako popularniejsza wzbudza większe zaufanie niż płatność z góry na konto. Zobaczcie jak niektórzy boją sie tu na giełdzie kupować tak zwierzeta.
-
Staram się zrozumieć jedną i drugą stronę...
Myślę również, że nie ma co ciągnąć tematu...
błąd ze strony wydawców, że nie poinformowali o kosztach przesyłki;
ci, którzy zamówili czasopismo i są nie zadowoleni z ceny niech po prostu nie odbierają przesyłki i po kłopocie.
Na początku zawsze są jakieś niedociągnięcia i niedomówienia - wszystko musi się dotrzeć i to należy zrozumieć.
Przy kolejnym numerze będziemy wiedzieli co zrobić.
Tak na marginesie uważam, że wydawcy powinni może nie przeprosić, co oficjalnie wyjaśnić sprawę opłat - chociażby na tym forum...
Ja osobiście jeszcze nie kupiłem czasopisma, ponieważ w sklepie, któremu jestem powiedzmy wierny nie ma jeszcze tego pisma, ale szczerze gratuluję wydawcom TERRARIUM pomysłu i tego, że w końcu mamy coś takiego na naszym rynku.
-
witam
jak do poniedziałku nie kupię, to dam znać na priva
Uprawnienia umieszczania postów