Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: wolne bieganie...

Mieszany widok

wolne bieganie...

Bardzo spodobał mi się sport, który uprawia kilku anglików bodajże, nazywają go "Wolne bieganie". Bardzo chciałbym zacząć coś takiego uprawiać, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać, wogóle nie wiem czy się do tego nadaje... Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?? może ktroś mógłby mi dać jakieś wskazówki??

Re: wolne bieganie...

chodzi o free runnerów czy jakoś tak?O tym było na discovery ostatnio.Trzeba miec silne łapy do tego.

wiem, wiem i nogi też muszą być silne a najważniejszy jest chyba zmysł równowagi, bo jak próbuje se troche poskakać, to nigdy jej zachować nie umiem:P

MIDO
    Guest

Koleś ciekawe czemu nie umiesz utrzymać rownowagi ?
    Hmm.......

Kuwert
    Guest

Wpisz w goglach "le parkour" - znajdzie Ci kilka fajnych stronek m. in tą

http://www.le-parkour.prv.pl/

Tak jak pisze modliszka - do tego sportu trzeba mieć przede wszystkim silne ręce, żeby się móc podciągać ;] Miałem kiedyś na kompie kilka fajnych filmików o tej tematyce i powiem, że wygląda to bardzo efektownie

jeżeli chodzi o ręce, to według pani z WF mam dość silne, powiedziała że wykonałem ćwiczenie, które przeciętnie 20 osób na szkołe umie wykonać i są do niego potrzebne silne ręce

chyba bieganie swobodne i to francuzi to zapoczątkowali z tego co wiem

dzięki, już znalazłem troche informacji po polsku, myśle że od wiosny zaczne treningi w terenie (oczywiście rano, przed szkołą, żeby nikt się ze mnie nie naśmiewał:P) a teraz tylko treningi w domu :/

cyclosternum
    Guest

kiedys był film na ten temat nazywał sie chyba "jamakasi" i to od żabojadów sie zaczeło.Moje wskazówki to ćwiczyc,ćwiczyc i jeszcze raz ćwiczyc

Rzeczywiscie interesujaca dyscylina, tez bym sie w to pobawil bo takie rzeczy nie wiem czemu od zawsze mnie kreca. Ale mieszkam w malym miescie i nawet paru osob do towarzystwa nie znajde, a samemu, bez rywalizacji, sport nie sprawia juz takiej przyjemnosci. Na kazie znajdziesz troche filmikow - wpisz yamakasi albo parkour.

Uprawnienia umieszczania postów