Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: oszust!!!!!!!!!!!!

Mieszany widok

Mariusz Sekściński
    Guest

Re: oszust!!!!!!!!!!!!

Powiem tak metody tu proponowane są z epoki kamienia łupanego. Za czyny tu proponowane można dostac niezłą odsiadkę i nie wiem czy koszt tych zwierzaków byłby wymierny przy ewentualnie wpadce - koleś wzywa policję a ta juz dobrze wiec co ma zarobic (na tą tranzakcje nie masz żadnych dowodów i z punktu widzenia prawa zwierzaki sa jego) w gre wchodzi ewentualnie sprawa o wyłudzenie. A co do twojej osoby michale to na mnie sie nie obraź ale zachowałeś sie mało inteligentnie wręcz głupio. Wysłałeś zwierzaki obcej osobie na tzw. słowo honoru bez żadnego zabezpieczenia (numer GG to żaden dowód) w takie sytuacj to nawet nie bardzo możesz mu narobić smrodu (zawsze zostaje problem zniesławienia). W tej sytuacji nie ma nic tylko pogodzic sie ze stratą i bycie ostrożniejszy w przyszyłych tranzakcjach tego typu ( przedplata 50% + koszty wysyłki przed wysylka - wrazie czego traci sie tylko polowe kasy a nie całą + koszty wysyłki). Ja ze swojej strony polecam tranzakcję tylko ze znanymi osobami ktore maja dobra opinię wśrod osób z forum. W innym przypadku to juz jest loteria - uczciwy lub nie.

Re: 3 osoba która próbował oszukać

A ja też chciałem zamienić się z nim na pająki. Wielkie dzięki za info, musimy tępić takich ludzi.Pozdrawiam wszystkich uczciwych-Dipsy

Re: 3 osoba która próbował oszukać

blah i powiedziec ze o wszystkich oszustach jakich tutaj czytam to prawie "sasiedzi" z miast dookola mojego :/

niedokońca jest tak, ze trzeba przedpłaty robic, bo to znacznie komplikuje transakcje. ja bym radził najpierw "wybadać teren".
    ja sprzedaję zwierzaki i nigdy nie bawię sięw w jakieś przedpłaty popłaty i inne takie.
    mam jush na tyle dobrą renomę, że jesli ktoś się waha, czy go nie oszukam to odsyłam go do http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=1679&t=1679
    i jeśli jeszcze ma wątpliwości to jush jego problem.
    gdybyś dał takiego posta z pytaniem o niego mógłbyś uniknąć tedo wszystkiego, ale dobrze, że i tak tylko na tyle Cie naciągnął.
    nijaki pilius narobił o wiele więcej zmaieszania, ale to już inna historia...

jesli kogoś nieznacie to spytajcie o niego na forum!!!

michał coś się wyjaśniło??? napisz coś więcej bo gościu dalej sobie sprzedaje na allegro (ma tam same pozytywy) i może ktoś znowu da sie naciać, a może już sie dogadaliście i sprawa sie między wami wyjaśniła

Co z tego, ze z epoki kamienia lupanego, skoro jako jedyne moga byc skuteczne? Samzauwazyles, ze na prawo nie ma co liczyc, mimo, ze zostal oszukany. Czy to wina czlowieka, ze zaufal innemu? Bez sensu...

gwiazdka
    Guest

takich ludzi powinno sie usuwac z forum...

mnie naszczęście takie coś niespotkało, już robiłem zamiane z pppppp zamieniałem sie pajakami z innymi, kupowałem od Tomka G, sprzedawałem mączniaki i wszystko było ok, teraz bede kupował od Kudłatego 4 ptaszniki+smithi gratis i mimo że jeszcze od niego nie kupowałem to mu ufam bo sprzedaje tuta cały czas i żadnej skargi nie znalazłem odnośnie jego osoby, jak narazie szybki kontak i odrazu promocje:-)

Znam i polecam
    Przy okazji Smithi zakupiona wlasnie od niego przeszla 11.11 4 wylinke, a G.aureostriata 4 przeszla dzisiaj

Namor
    Guest

Może spróbuj się skontaktować z adminem Allegro może on coś poradzi np: zbada sprawe , ale ty zgłoś to na policje żebyś miał jakieś papiery . I zachowaj wszystkie rozmowy na gg i maila jako dowody może coś gliny zrobią w tym kierunku . Bo gość musi się chyba wykazać skąd ma " niezarejestrowane " zwierzaki . A kara jest bolesna ......

Uprawnienia umieszczania postów