Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Argumenty na rodzicow...

Re: Argumenty na rodzicow...

4,15 miales w Biskupiaku czy jeszcze w gimnazjum?

a mi powiedcie jak przekonac starszych na ptasznika..oni mówia ze sie boją pająków i ze wolą je na wolnosci..t takie tam..ale mi serio zalezy...

Jeśli wolą je na wolności, to nie zamykaj terrariów.

hehe..........ale oni sa okropni....cały czas im ględze-moze sie przekonaja..ale tym czasem nic!! a jako ze sa zdolni do wszystkiego to nie chce ryzykowac kupna bo jeszcze mi zabiją.........;( jestem w totalnej kropce

TylerPL
    Guest

Eh... a wiec jeszcze raz:

Jeżeli nie poskutkują metody powyższe radze zastosować moją (ja tydzień temu przekonywałem żeby się zgodzili na wężą). Rdziców zawsze trzeba z osobna informować o swoich zamiarach. Jeśli mama jest bardziej liberalna (w moim przypadku) to właśnie ją najpierw, a później jak już sie jedna strona zgodzi to trzeba drugiego rodzica przekonać. We dwójkę (Ty i jeden z rodziców) przekonacie resztę domowników (siostry, bracia, dziadkowie itp.). To jest bardzo skuteczna metoda. Jeśli ani jeden ani drugi się nie zgadzają wtedy należy "wiercić dziurę w brzuchu". Dyskutować o tym przy każdej okazji! Obiad, kino, wycieczka, spacer itp. W końcu będą już "rzygać" na samą myśle, że chcesz im coś powidzieć o pająkach. I może w pewnym momencie stwierdzą, że Ci pozwolą kupić żebyś się wreszcie zamkął, albo dojdą do innych wniosków (Bóg tyko wie o czym myślą starzy) i też Ci pozwolą... Tak przekonałem starych do wężą. Co do pająka to byla inna historia. Otóż był czerwiec. Już po egzaminach gimnazjalnych. Średnia ocen na prawde średnia (3.75). I ja jeszcze pieprze starym o pająku. Matka mówi że nie bo będzie jak zawsze - "kupie, pobawie się i rzuce w kąt". Ale przy sposobnej okazji (nie pytajcie o szczegóły bo i tak to nie istotne), jak ja trochę wypiłem, matka trochę wypiła, stary i jeszcze mój kolega. Zacząłem z nim gadać o pająkach na allegro i o tym że starzy się nie chcą zgodzić (własnie od allegro, zaczeła się moja miłość do pająków ) On coś powiedział że pająk ma większe IQ od chomika itp. Ja z tym do matki (która jak już mówiłem trochę wypiła), że pająki są inteligentne itp. Ona na to że jak zdam do dobrego LO... I tutaj na razie był stop temat. O dziwo udało mi się zdać do dobrego LO i tak udało mi się i mam pająka. Ja wszystkie powyższe metody zawiodą to kup i olej starych... (czy ktoś przeczytał całego mojego posta?)

Rodzice to odwieczny problem terrarystów:P Ja moich przekonywałem 2 lata!!!!! Ale nie odwarzył bym sie kupić weża bez ich wiedzy CHyba by go oddali:/

No ja narazie im (czytaj mamie) brzecze i brzecze, ale konca nie widac.
    Jak po tygodniu nie bedzie poprawy to sproboje z papugami. Nie pamietam kogo to pomysl, ale moze przejdzie
    Tylko musze kogods znalezc kto takie papugi ma....

(to ja Sylwia pod nickiem mojego brata) Ostatnio Nasz ojciec nie chciał się zgodzić na legwana. Atmosfera w domu nie była miła, więc kiedyś usiadłam w pokoju i powiedziałam mu, że jeśli nasze relacje mają być złe z powodu jaszczurki, to nie chcę tego legwana. Bardziej zależy mi na ojcu niż na zwierzaku. Po pół godzinie ojciec przyszedł do mnie i powiedział, że się zgadza. Teraz legwan jest w domu, a ojciec pomaga mi zbierać kasę na ogromne terrarium.

TylerPL
    Guest

Wow! Ale przyznam że postawiłaś wszystko na jedną karte... ale gratuluje sukcesu! Ja się teraz zastanawiam co jeszcze kupić za pająka pod koniec "zimy"... Jak się allegro rozkręci to kupie jakiegoś malucha...

Na koniec 2 gimnazjum. Na koniec 3 miałem 4,42.

Uprawnienia umieszczania postów