Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Filmy i zdjęcia 3D - co, jak i w czym ?

Mieszany widok

chrzanu
    Guest

Filmy i zdjęcia 3D - co, jak i w czym ?

Chciałbym się zająć robieniem krótkich filmików i zdjęć 3D. Znacie jakieś programy, które są dość łatwe, ale dużo z siebie dają ??

Re: Filmy i zdjęcia 3D - co, jak i w czym ?

Hmmm, łatwe to zależy, obsługi każdego programu trzeba się nauczyć. Z łatwiejszych programów możesz obadać Swift 3D, Amapi (tylko ma trochę dziwny interfejs), zależy jeszcze co chcesz robić. Ja się bawię prawie wyłącznie na 3D Studio MAX, nie jest trudny i w krótkim czasie można osiągnąć niezłe efekty, a jak się przyłoży to już w ogóle mucha nie siada. Jak chcesz pogadać to zapraszam na priv

chrzanu
    Guest

na priv to pogadamy jak zaczne cośrobic :]
    narazie dzieki za nazwy programów ;D
    A jeżeli chodzi o obsługe programów to szybko chwytam co i jak ;]

Jeśli dopiero zaczynasz to polecam 3D Studio MAX, w sumie ten program nie ma ograniczeń i jest do niego na sieci tona tutoriali, więc będzie się łatwiej uczyć.

ej no tak spoko ale z kąd śćiągnąć ten program?? prubowałem wszystkiego przez miesiąć i tylko się dowiedziałem że orginał kosztuje około 22 000zł!! O_O a tyle za program niedam:P (bo niemam)

chrzanu
    Guest

zapewne bedzie gdzieś na p2p ;D

Heh, a co to jest oryginał ?? :P
    No niestety MAX to jeden z droższych programów, za to 100% profesjonalizmu, na tym to już się filmy robi (choćby efekty specjalne w ogniem i mieczem - powaga :P). A skąd go wziąć - w dobie nagrywarek...
    No i jeszcze trzeba operować odpowiednim kompem, u mnie przy 800 MHz procku z 128 RAM-u niestety nie poszaleję, średnio skomplikowane sceny renderują się po kilka minut, a czasem trzeba kompa zostawić na noc żeby jakąś krótką animkę policzył i rano się okazuje, że trzeba jeden parametr poprawić i znowu kolejna noc liczenia itd... ale się rozgadałem :P

Atrax Robustus
    Guest

Wersje z p2p czasem nie hulaja.
    Co do maxa, to.... nie powiedzialbym ,zeby byl latwy.
    Oczywiscie dla chcacego nic trudnego.
    Mam troche swoich prac na hdd, ale wstyd mi pokazywac, bo po paru miechach dalej nie zrobilem niczego zadowalajacego
    3d Studio MAX rzadzi na wszystkich frontach i moim zdaniem to chyba najlepszy progrmam do grafiki i (to juz kwestia gustu) latwiejszy niz Maya.

na max3d.pl jest pelno tutoriali, niektore sa bardzo latwe, wiec powinno Ci sie przyjemnie z maxem pracowac, ale od razu ostrzegam....nie licz na dobre efekty na samym poczatku

chrzanu
    Guest

wiem wiem, samego flasha mx uczyłem się całkiem długo i jeszcze nie umiem wsystkiego.
    Dzięki za porady.

Uprawnienia umieszczania postów