-
Re: wrozenie z wahadla ?
Ja tam nie wierzę w takie bzdety jak wróżenie, tarot czy horoskop :]
-
i po co to na tym forum to umieszczasz???i tak tu nikt ci nic nie powie
-
Szarlatani! Antychryści!!! A kysz! A kysz!!!
A tak na serio to stek bzdur... A David Copperfield to na prawde przecina piękne laski na pół co nie?
-
3lata się zajmowałem magią powiem Ci... więcej złego niż dobrego dostaniesz... to magia przychodzi do Ciebie a nie Ty do niej... jak masz jeszcze szanse to uciekaj od niej jak najdalej...
-
"Wiedza" to niestety odpowiedzialność i trzeba się liczyć z konsekwencjami ukierunkowania swojego rozwoju. Jeśli ktoś nie dorósł do pewnych spraw, to faktycznie może sobie narobić niezłych kłopotów.
Przytoczę przykład. Koleżanka przeszła 2 stopnie reiki (po krótce chodzi o otworzenie głownie górnych czakr na przepływ "energii" - oczywiście dla części światłych" umysłów, to co tu piszę to już totalna bzdura, zdaję sobie z tego sprawę) i doznała niemiłego doświadczenia, bo zaczęła słyszeć jakieś głosy. W następstwie tego starała się pozbyć tego sfiksowania... Ja to tłumaczę w ten sposób - nie była jeszcze gotowa na to, aby otworzyć się na zwiększony odbiór percepcji zmysłowych, czyli uświadomienie sobie zwiększonej ilości bodźców, które i tak do każdego człowieka docierają, a uświadamiamy i reagujemy tylko na znikomy procent tego, co do nas dociera.
Magia to narzędzie, takie samo, jak każde inne, chociażby nóż. Trzeba wiedzieć, jak z niego korzystać, aby nie skrzywdzić siebie, czy kogokolwiek innego.
-
Jestem chrześcijaninem i posiadam sumienie. Nie jestem natomiast katolikiem. Dla mnie jakakolwiek religia to zniewolenie.
W gówna też nie wierzę, a piszę o tym, czego sam doświadczyłem, a więc jest to (przynajmniej dla mnie) realne, chociaż wytłumaczenia tego zjawiska nie jestem w stanie tu przytoczyć. Gdybym tego sam nie sprawdził, nie zgłebił się w temat, to pewnie mój pogląd wtym temacie byłby podobny, jak Dark Raptora, czy Chrzanu.
-
Zdrowy sceptycyzm do spraw, których samemu się nie przeanalizowało, nie sprawdziło, jest jak najbardziej na miejscu. Gorzej, jeśli do kontrowersyjnych tematów podchodzi się z ignorancją...
Uprawnienia umieszczania postów