-
Kameleon
Witam!
Mam prośbę o wszelkie informacje dotyczące hodowli kameleona.Chce kupić wyżej wspomniane zwierzątko i zapewnić mu jak najlepsze warunki abyśmy oboje cieszyli sie swoim towarzystwem.Słyszałem że są dość trudne w hodowli.Co to znaczy?Czego mam się wystrzegać a na co zwrócic uwagę?Zupełnie nie znam sie na hodowli gadów(mam psy),więc cokolwiek mi napiszecie na ten temat włącznie z "daj sobie spokój to nie dla Ciebie",będzie bardzo cenne.Z góry dziekuje za odpowiedzi.
Darek
p.s Właśnie zauważyłem że podałem błedny e-mail.Właściwy to wikisodlik@yahoo.com
-
Re: Kameleon
DAJ SOBIE SPOKOJ JUZ JEDEN ZREZYGNOWAL PO KILKU TYGODNIACH, PRZEJZYJ FORUM ON ZADAWAL PODOBNE PYTANIA, KAMELEON TO NIE JEZTS ZWIERZE NA PIERWSZA JASZCZURKE
-
Cześć
Arrow,bardzo dziękuję za odpowiedz.Najprawdopodobniej po lekturze forum zrezygnuję jednak z kupna.Nie ma co niepotrzebnie męczyć zwierzątka przez własną ignorancję.Może kiedyś.Tzn. mam na mysli kupno kameleona a nie jego męczenie
Czy mógłbyś dać mi ewentualnie swój mail?Mam parę pytań.Nic osobistego.Mój podałem we wczesniejszym poście.
Darek
-
jak najedziesz na Autora postu i klikniesz to wlaczy Ci sie Twoj kilent poczty
arrowb@wp.pl
-
-
Arrow ma chyba rację!!!
Camele często padają i na pewno nie nadają się dla początkującego terrarysty. Oczywiście zdażają się cuda -ale szkoda raczej zwierzęcia i pieniędzy hodowcy.
Darek kup na początek innego /łatwiejszego/gada -np. węża. Łatwo się
oswajają, nie ma większego problemu z karmieniem i są ładniejsze.
-
-
Po raz kolejny dziekuję za odpowiedzi.Wybrałem się wczoraj do sklepu zoologicznego usytuowanego obok naszego(Krakowskiego)ogrodu botanicznego specjalizujacego się w sprzedaży gadów i prowadzonego przez małżeństwo biologów.Porozmawiałem z nimi na temat hodowli gadów i oni także odradzili mi kameleona(Arrow,nie chciałem go kupić) wzamian za to polecali gekkona lub ewentualnie legwana ale tego ostatniego już z mniejszym entuzjazmem.
Staram się powaznie podejść do tematu i nie popełnić żadnego błedu.Będę wdzięczny za polecenie mi wartościowej literatury na temat hodowli którejś z wyżej wymienionych jaszczurek.
Darek
-
Uprawnienia umieszczania postów