Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Sadło ...jak potrzebne to nie ma ...:/

Re: Sadło ...jak potrzebne to nie ma ...:/

tłuszcz nie tuczy :P to mit :P

Baku co ty pleciesz ze tak sie delikatnie wyraze.

tłusze i oleje ktore spozywasz zamieniają sie w tłuszcz pod Twoją skórą, a co za tym idzie tyjesz od nich.

prosty przykład ziemniaki nie polane zadnym tłuszczem nie spowodują ze utyjesz, natomiast gdy polejesz je jakim kolwiek tluszczem odrazu masz morowane odłozenie sie tłuszczu.

krotko:
    weglowodany nie tuczą
    tłuszcze tuczą

Atrax Robustus
    Guest

Ja nie zmniejszylem spozycia tluszczy w swoim jadlospisie.
    O dziwo jem bardzo tlusto, a cholesterol mam az za niski.
    Schudlem dopiero, jak przestalem jadac kolacje. (na kolacje jadlem bulki z szynka .
    Co do tluszczy, to dalej jem je ile sie da.

Ale one tez tucza

hehe - stereotypowe myślenie ..

najbardziej tuczące jest połączenie cutów prostych z tłuszczami ale to nie tłuszcz tuczy tylko cukier :P:P

ziemniaki i inne makarono ryrzowate dodatki to jest pasza dla tuczników :P:P

ps: jedząc tłuszcz bez cukrów schudniesz , jedząc cukry bez tłuszczu - utyjesz :P:P:P

jedząc cukry i tłuszcz - utyjesz - jaki jest morał ???

masz jakieś podparcie do tego co piszesz?

mowie tutaj o ryzasz, kaszach, ziemniakach, makaronach. to co napisales jako pozywienie dla tucznikow, okazuje sie jest wręcz odchudzające pod warunkiem ze nie bedzie mieszane z tłuszczami. a tak poza tematem wystarczy przymować imnerały ktore jelita beda wychwycały i sie schudnie.

a jezeli mowa o osiagach ja w niecale 2 miesiace schudłem 19 kg, bez zadnych "wspomagaczy" jedząc 5 razy dziennie. duzo sportu, rowerek siłownia, no i chyba klucz sukcesu WODA WODA WODA... duuuuuzzzzooo wody XD

sport to podstawa , czesto jeśc terz sie powinno

wszystkie produkty węglowodanowe ( poza celulozą) są tucznikami ...

co do poparcia tego co mówie to moge podać pare lat doświadczenia w dziedzinie suplementacji i odrzywiania ( kulturystycznego )

co do 19 na 2 miechy to dobry wynik ,, wg mnie zadobry

na 1 tydzień nie powiniennes tracić więcej jak 1 do 1,5 kg wagi a tu masz prawie 3 kilo na dzień ... mogłeś sobie zaszkodzić

pierwswzy raz sie zeby osoba znajaca sie na suplementaci pisala ze weglowodany sa tucznikami... ale bos Ci sie pomieszalo, albo jestes ten jedyny ze swoją teoria (bron boze nie mialem zamiaru Cie obrazac). wiem ze szybko chudne. najlepsze jest to ze w ciagu 4 tygodni terningu siłowego (ok. 5 razy w tygodniu po 2 godziny) schudłem równo 7 kg z czego 6,3 samego tłuszczu. wychodzi 1,5 kg tłuszczu tygodniowo (norma 1 kg) jak bys zobaczyl oczy osob ktore sie mną zajmuja.... no nic doś tego jeszcze sporo przedemnaa

heh

pierwsze - odrzywka masowa - przeczytaj skład : http://www.suple.us/index.php?cmd=2&id=83

2 - najlepsza dieta jaką znam - na zrzucenie masy - opiera sie na jedzeniu tłusto i ograniczeniu węglowodanów do 20 gr na dzień ( moze prowadzić do kwasicy ketonowej ale to inna bajka )

http://www.i-s.pl/1-vt1820.html?start=0

reconnect to baku ma racje :P tłuszcze nie tuczą za to węglowodany barrrdzo ;/

kalorie z weglowodanów nie powodują takiego przyrostu wagi jak identyczna ilość kalorii, pochodzących z tłuszczu

weglowodany powodują wzrost metabolizmu

weglowodany >> cukier >> insulina >> norepinefryna + T3 = szybsze tempo metabolizmu (lepsze spalanie kalorii)

weglowodany zwiekszaja tempo przemiany materii. działa to tak:
    weglowodan ulega rozkladowi na rozne cukry. cukry owoduja uwolnienie insuliny, ktora nastepnie zapoczatkowuje produkcję dwoch naturalnych hormonow norepinefryny i T3. oba hormony powoduja wzrost przemiany materii, co w rezultacie daje lepsze spalanie kalorii.
    zywnosc zaiwerajaca skrobie jest niskokaloryczna nie moze byc automatycznie dodana do tkanki tluszczowej.

w 91 roku naukowcy z Uniwersytetu Cornell przeprowadzili eksperyment:
    zgromadzili ochotnikow ktorzy przez kilka tygodni prowadzili rozne diety. odkryli ze ci ktorzy spozywali zywność ubogą w tluszcz, a bogatą w weglowodany, schudli bez ograniczania ilosci jedzenia. natomiast ochotnicy stosujacy wysokotłuszczową dietę nie pozbyli sie nadwagi, pomimo minimalnych porcji jedzenia.

Uprawnienia umieszczania postów