Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: oszustwa w TV

oszustwa w TV

Podobno są jakieś takie oszustwa polegające na tym, że w filmie jest ukryta dla oka pewna scena, ale podświadomość ją zauważa i odczytuje i następnie wykonujemy przesłanie przekazane nam przez tą scene... Nie wiem o tym prawie nic i mam prosbe do osób, które wiedzą o tym troche więcej, czy mógłby mnie ktoś nakierować na jakąś strone dtyczącą tego zjawiska i powiedzieć jak ono się nazywa i jak to działa??

Re: oszustwa w TV

moja mama zawsze mi powtarza że telewizja kłamie:]

http://www.fun.from.hell.pl/2004-05-...-to-heaven.swf - przykład ukrytego przesłania w piosence Przy czym ja w tej odwróconej wersji słysze troche inny początek i koniec, ale tematyka ta sama... Szatan

Kuwert
    Guest

Pamiętam, że kiedyś była Strefa 11 (nie do wiary) właśnie o tym zjawisku. Przeprowadzili eksperyment i do krótkiego filmu dodali między klatkami rysunek kota. Po filmie każdy oglądający dostał test, gdzie było pytanie o zwierze. Ponad połowa osób oglądających wskazała właśnie kota.
    Na papierosach Camel podobno ukryty był mężczyzna w stanie erekcji (noga wielbłąda ) - miało to podobno przyciągnąć do ich zakupu ))
    PS. Wpisz w przeglądarce "przekaz podprogowy"
    Pozdrawiam

to zjawisko to "przekaz podprogowy" - wpisz w google i masz wszystko

Dark Raptor
    Guest

Po wielu różnych eksperymentów nie wykazano by to działało to w jakikolwiek sposób na podświadomość, więc możecie spać spokojnie.

A te programy "Strefa 11"... lepszej komedii nie widziałem od dawna

kupowałem czasem te fajki i nic takiego nie zauważyłem...

A ukryte przesłania przy odłuchiwaniu nagrań od tyłu jest to tzw. "mowa wsteczna" bądź "mowa lustrzana", czyli, po krótce nieświadome przekazywanie prawdziwych myśli i odczuć przez osoby wypowiadające się w jakimś temacie (najczęściej w wypowiedziach spontanicznych i szczerych). Jeśli wypowiedź jest szczera, to mowa lustrzana dopowiada coś do tego komunikatu, a jeśli wypowiada się coś nieszczerze - mowa lustrzana ujawnia prawdziwe nasze intencje i myśli.Mowę lustrzaną można odczytać poprzez odworzenie nagranej wypowiedzi i zwrócenie uwagi na określoną częstotliwość fali - po prostu trzeba nabyć w tym celu odpowiedniej wprawy lub mieć do dyspozycji sprzęt, który te częstotliwości wyłapuje i wzmacnia.

science fiction czy jakos tak :P:P

"Nie do wiary" to faktycznie prymitywna namiastka audycji poświęconych rzeczom niewyjaśnionym. Więcej w tym programie sztuczmego wzniecania sensacji, niż faktycznego przekazu informacyjnego. Do tego dochodzi ten irytujący, wszystko wiedzący redaktor... Wszystko to razem wzięte stwarza niezłą szopkę :]

Uprawnienia umieszczania postów