Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 120

Wątek: Okrucieństwo...

Re: Okrucieństwo...

Ostatnio na Rynku gł. w Krakowie była wstrząsająca wystawa (niestety dość krótko) "LUDOBÓJSTWO W CISZY". Głównie omawiała 4 kraje (reżimowe): Chiny, Myannam (Birma), Kuba, Korea Płn. Przedstawiono zdjęcia osób siedzących "bez powodu" w więzieniach politycznych oraz opisy obozów koncentracyjnych i zagłady na terenie tych krajów.
    Obok ok. 15 opisów traktowania w takim obozie osób którym udało sie przeżyć, bądź zostały tam zamordowane. Na każdej kartce (A4) opisano inną scenę - pewnej kobiecie funkcjonariusze, siłą kazali pić wodę, potem deptaną ją - w Korei naukowcy, wpuścili rodzine do szklanego pomieszczenia, i obserwowali ich, po jakimś czasie wpuszczono gaz bojowy, "rodzice próbowali ratować dzieci metodą usta-usta" (...). Lub to bardziej wstrząsające (Chiny) - pewnemu mnichowi, na komisariacie policji, kazano trzymać dwa kable potem podłączono je do generatora (...).

Byłem akurat wtedy późno wieczorem w niedziele - jasno oświetlona wystawa (światła i sztuczne druty kolczaste imitowały płot) - wokół ludzie czytają - zainteresowanie przypadkowych przechodniów - cisza, cisza, nikt nic nie mówi, nie komentuje - ktoś zapalił znicz

Wywarła na mnie ogromne wrażenie...

Re: Okrucieństwo...

Gerald masakra... :/

temat osiągnął duże zainteresowanie a to chyba dobrze .... 110 komentarzy.... chyba jeden z wiekszych topiców na forum... według mnie dobrze może kogoś to uświadomiło do czego zdolny jest człowiek i że najniebezpieczniejszym gatunkiem na tej ziemi jesteśmy my i życie wszystich innych stworzeń jest w naszych rękach...

chrzanu
    Guest

Re: Okrucieństwo - czyli kot w butelce !! !!

Tym co zrobili takie okrucieństwo tym zwierzakom powinno się zrobić to samo.
    Kiedyś widziałem podobną stronke, to pamiętam zdjecie które było pdpisane jako moda w hong kongu i NY, ale pokazywało kota któremu podawało się tabsy które zmiękczały jeko kosci, mięśnie, stawy itd i wkładano go do butelki, i kot zył wciśnięty do butelki przez 10lat, i był oczywiście ŻYWY przez cały ten okres, a jagłupsze to że stał cały ten czs u najbogatszych ludzi jako OZDOBA DOMOWA !!!!!!!

TylerPL
    Guest

Azjaci i Amerykańce wszystko rozpier.....lą! Oni nie tylko takie koty "hodują"! Wojsko przeprowadza pewnie dalej jakiś experymenty na zwierzętach. Pamiętam, oglądałem kiedyś taki film (fabularny, nie dokument) - jak jakieś szympansy uczuli latać na symulatorach. Następnie jak on już umiał obsługiwać to, londować, startować itp. to w czasie "lotu" go napromieniowywali i patrzyli jak daleko doleci zanim umrze... A to wszystko by wiedzieć jak dalego będą w stanie odlecieć amerykańskie bombowce po zrzuceniu bomby atomowej... Film strasznie wzruszający.... Oglądąłem go jak byłem mały (może 8 lat miałem), ale pamiętam do tej pory, jak mi było żal tych szympansów. Jeszcze chyba nikt tutaj nie omawiał eksperymentów medycznych. Było kiedyś o tym w "Kulisach". Jak to się królikowi usuwa powiekę i zakrapla jakąś żrącą substaneje i patrzy jak długo będzie mu wypalać oko... Straszne!!!

szkoda ze niedoczytałes ze cała ta stronka o kotach w butelce to jedna wielka ściema.. nic takiego nie istnieje..

chrzanu
    Guest

Wszystkie doświadczenia, badania itd to głupota, niech robią takie badania na sobie, lub matematycznie co jest przyjemniejsze, a w dodatku nikomu nie zaszkodzi.
    Już nie wiem co myśleć o ludziach którzy tak traktuja zwierzęta, kara pieniężna czy pozbawienie wolności na 5lat gdzie koleś wyjdzie za dobre sprawowanie po 3 miesiącach to beznadzieja i żadna kara. to powinny być kary cielesne, bolesne, i upokarzajace !!

TĘPIĆ WSYZSTKICH SADYSTÓW DLA LUDZI, ZWIERZĄT I WSZYSTKIGO CO ŻYJE.

Jak chcą robić badania na istotach żyjących to niech robią je na SOBIE !!

chrzanu
    Guest

Szkoda że oglądałeś inną strone, bo ja widziałem niejednokrotnie takie zdjęcia czy urywki na filmach dokumentalnych.

chrzanu
    Guest

Tak czy siak, ściema ściemą. to i tak ludzie są okrutni i trzeba to tępić !!

Jak kot w butelce może być 10 lat ?... :I:I

chrzanu
    Guest

A no własnie tak może być że podajesz mu tabsy które rozmiękczają jego kości, wkłądasz kota do buelki jego kosci się formatujęą na kształt i ułożenie w butelce i taki kot już pozostaje, a oni go karmią coś na zasadzie kroplówki.

Uprawnienia umieszczania postów