Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 120

Wątek: Okrucieństwo...

Atrax Robustus
    Guest

Re: Okrucieństwo...

Nie chce zmieniac tematu, ale zgadza sie. Dlatego ten rodzaj kary powinno sie stosowac z wyjatkowa ostroznoscia.

Ale skonczmy juz ten off topic :]

Atrax Robustus
    Guest

Zadales dobre pytanie...
    bo nawet, jezeli juz ktos zabija zwierze dla miesa, aby przezyc, to powinien to zrobic momentalnie, aby ograniczyc jak najbardziej jego cierpienie.

Wszelkie celowe przedluzanie meki zabijanej istoty, to sadyzm i okrucienstwo.

leniwiec
    Guest

No ,ale nie można powiedzieć tego ,żę ci co wrzycają do wrzątku żywe świnie i robią to niby dla mięsa nie są sadystami........."oni pracują i się śpieszą" .............:/

No właśnie on w dalszym toku rozmowy uznał że swojego psa nigdy by nie skrzywdził ale są zwierzęta jak to nazwał "komercyjne" z jednej strony racja, ale to nie oznacza że one maja cierpieć.... Wiem że on sam zabijał nieraz zwierzęta mięsne, ale sam przyznał że nie było miłe kiedy źle sobie wycelował siekierą w głowe chorej świni :/ okrutne.... ale pociesza mnie fakt że pomimo iż to robi to stara się to robić tak aby nie zadawac cierpienia i jednak współczuje cierpiącemu zwierzęciu...

Ja tam zdecydowanie wole jak świnia sobie lata po ogórdku a potem dostanie dwa razy siekierą po czaszcze i po krzyku niż jak jest w "cudownych" warunkach przetrzymywana w jakiejś ubojni a potem estetycznie rażona prądem i za życia wrzucana (równieć bez zbędnej krwi) do wrzątku........... ((((((((((((( chyba już kończe z tym wątkiem - nawet bez zdjec mnie przybił....

Atrax Robustus
    Guest

Mnie tez przybil totalnie.
    Zdjecia obejralem, ale nie zasmucily mnie az tak bardzo, jak przemyslenia w mojej glowie.

obejrzalam wszystkie zdjecia, duzo juz takich widzialam ale za kazdym razem jednak czuje taki niedosyt sprawiedliwosci ... dlaczego Ci ludzie nie sa uswiadamiani, moze latwiej jednak zamknac oczy i udawac ze nic sie nie stalo? Mysle ze Ci ludzie nie tyle ze mieli spaczenie dlatego to zrobili..ale jak musza miec nasrane w glowach pracujac jako rzeznik. Mam kolege..wegetarianina<z reszta ja tez jestem wega>, ktorego ojciec jest rzeznikiem. Nigdy nie oswoje sie ze zlem kierowanym w zwierzeta. Od zawsze kiedy pamietam uwazalam ze my ludzie jestesmy tylko goscmi na tej planecie i jednak to nie my powinnismy zmieniac ekosystem i prawa natury,ale podporzadkowac sie i szanowac inne zycie. To ze zwierze nie jest tak rozwiniete intelektualnie jak ludzie nei oznacza ze nie jest czujace i myslace. Nigdy nie mozna usprawiedliwiac bestialstwo czlowieka< bez znaczenia czy w mierunku zwierzat czy ludzi>. Pragne kiedys cos zrobic w tym kierunku, mam nadzieje ze kiedys sie to uda..jesli nie mi to moze ktoremus z Was.

Jak ja nienawidze ludzi!!

M.I.R.A.S.
    Guest

Podsumowując , niestety musimy zyc z tym dalej , to ze ci ludzie są takimi bezmuzgimi debilami, nie zmienia faktu ze nie mozemy przyczynic do zmniejszenia takiego czegos . Teraz mozemy malo zdzialac , ale gdy bedziemy starsi ktoś moze zostanie politykiem<mam nadzije normalnym> , ktos bedzie w ochronie przyrody wiec bedzie wiedzial jak sytuacja wyglada. Na razie pozostaje nam czcze gadanie i kryrtyka ale mam nadzieje ze ktos z tym zrobi porządek i mam nadzieje ze ci co robią takie rzeczy w koncu odpowiedzą za to.

Fakt zabijanie powinno byc bezbolesne, ale większość tych wypowiedzi jest tak dobra że żygać sie chce. Skoro ktoś może zarobić na czymś czemu tego nie robić? Nawet ludzi zabija sie dla kasy a o dopiero zwierzątka. Ludzie masakrują samych siebie. I mamy stać w obronie zwierzątek. Najpierw zróbmy porządek w swoim gatunku a potem bierzmy sie za inny. Nie staje w obronie ludzi co masakrują cokolwiek, każdemu (prawie :-] ) należy się szybka śmierć.

Deathscythe
    Guest

Wg. mnie dobrze że taki temat powstał i tak się rozwiną bo może to czas na przemyślenia... Niedługo zbliżają się święta i napewno nie zabiję bezbronnego Karpia.

Uprawnienia umieszczania postów