-
Re: Okrucieństwo...
To sie nie skonczy. Dopoki kary za znecanie sie nad zwierzetami... i ogolnie kary, jako kary pozostana tak beznadziejnie niskie, dopoty nic sie nie zmieni.
-
włąśnie :/ Dark Raptor - to ja chyba jednak jestem takim prawdziwym ekologiem nie słysząłem aby jakieś zwierze wzięło inne zwierze pourywało mu nóżki i wyrzuciło do trawy.... zwierzeta zawsze majajakiś wyższy cel w zabijaniu choć nie wszytskie są do tego przystosowane i nie wsyztskie potrafiąto robić "jak nalezy". Oczywiscie najbardziej okrutne są chyba małpy - w końcu są podobne do ludzi :/
-
Bynajmniej nie piszę tego by usprawiedliwiać takie bezsensowne okrucieństwo... faktem jest, że jako "istoty rozumne" możemy jednak wykazać się "miłosierdziem" wobec innych gatunków.
To powyższe to taka łyżka dziegciu w beczce miodu (choć jeśli chodzi o temat to raczej to przysłowie nijak nie pasuje).
A lobbyści na wiejskiej i tak coś zarządzą. Lepperki jedne!
-
Dokładnie...
Ale i tak to calkowicie tego niezmieni tylko poczęści... bo wiekszość ludzi to dlatego że jest chora psychicznie i coś ich do tego zmusza i w polskim sądzie specjaliści uznają go za chorego i że był nieśmiadom czynu i zostanie wypuszczony....
-
Niestety zobacz takie kotowate, łasice i wiele innych - o owadach już nie wspomnę. Zabijają często dla czystej przyjemności, pastwią się i dręczą swoje ofiary (nie tylko dla szkolenia młodych). To po porstu rzeczywistośćm tak samo niewygodna dla nas jak te zdjęcia dla "panienek w futrach".
To moje zdanie.
Wyższy cel zabijania? - trochę to dziwnie brzmi.
-
No i moim zdaniem zwierze rozni sie tym od człowieka ze czlowiek ma wolny wybór pomiedzy zlem a dobrem , a zwierze wybiera tylko to co konieczne. i zal mi bardziej tych zwierząt i ludzi torturowa bo oni/ one cierpią za niewinnosci nie są swiadomi -DLACZEGO?
-
Dobrym argumentem jest to że to raczej niewykształceni wieśniacy źle traktują zwierzeta - ludzie inteligentni i wykształceni zwykle rozumieją że to nie jest wcale "dobre"..... :/ Ja też mam zanjomych ze wsi (nawet mój najlepszy przyjaciel mieszka na wsi) i wiem jakie tam mają podejście do tych spraw.... dla nich zwierze to tylko kupa miesa i nieważne jak żyje i umiera... mam nadzieje że moje argumenty przekonały jednak moich kumpli że to wcale niej est śmieszne nabić kota na widły :/
-
Dark Raptor spoko ale one robią to chyba w jakims celu a ludzie nie... podaj przyd\kłąd jakiegoś zwierzaka który zabija dla przyjemności...
-
Mi nasuwa się jedno pytanie do ludzi którzy robią krzywdę zwierzakom : Co ten zwierzak Ci zrobił?? On jest przecież bezbronny w świecie człowieka!!
-
Subiektywnie i niesprawiedliwie ... przyznam Ci racje .
Uprawnienia umieszczania postów