Strona 3 z 12 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 120

Wątek: Okrucieństwo...

Atrax Robustus
    Guest

Re: Okrucieństwo...

To sie nie skonczy. Dopoki kary za znecanie sie nad zwierzetami... i ogolnie kary, jako kary pozostana tak beznadziejnie niskie, dopoty nic sie nie zmieni.

włąśnie :/ Dark Raptor - to ja chyba jednak jestem takim prawdziwym ekologiem nie słysząłem aby jakieś zwierze wzięło inne zwierze pourywało mu nóżki i wyrzuciło do trawy.... zwierzeta zawsze majajakiś wyższy cel w zabijaniu choć nie wszytskie są do tego przystosowane i nie wsyztskie potrafiąto robić "jak nalezy". Oczywiscie najbardziej okrutne są chyba małpy - w końcu są podobne do ludzi :/

Dark Raptor
    Guest

Bynajmniej nie piszę tego by usprawiedliwiać takie bezsensowne okrucieństwo... faktem jest, że jako "istoty rozumne" możemy jednak wykazać się "miłosierdziem" wobec innych gatunków.

To powyższe to taka łyżka dziegciu w beczce miodu (choć jeśli chodzi o temat to raczej to przysłowie nijak nie pasuje).

A lobbyści na wiejskiej i tak coś zarządzą. Lepperki jedne!

Dokładnie...

Ale i tak to calkowicie tego niezmieni tylko poczęści... bo wiekszość ludzi to dlatego że jest chora psychicznie i coś ich do tego zmusza i w polskim sądzie specjaliści uznają go za chorego i że był nieśmiadom czynu i zostanie wypuszczony....

Dark Raptor
    Guest

Niestety zobacz takie kotowate, łasice i wiele innych - o owadach już nie wspomnę. Zabijają często dla czystej przyjemności, pastwią się i dręczą swoje ofiary (nie tylko dla szkolenia młodych). To po porstu rzeczywistośćm tak samo niewygodna dla nas jak te zdjęcia dla "panienek w futrach".
    To moje zdanie.

Wyższy cel zabijania? - trochę to dziwnie brzmi.

M.I.R.A.S.
    Guest

No i moim zdaniem zwierze rozni sie tym od człowieka ze czlowiek ma wolny wybór pomiedzy zlem a dobrem , a zwierze wybiera tylko to co konieczne. i zal mi bardziej tych zwierząt i ludzi torturowa bo oni/ one cierpią za niewinnosci nie są swiadomi -DLACZEGO?

Dobrym argumentem jest to że to raczej niewykształceni wieśniacy źle traktują zwierzeta - ludzie inteligentni i wykształceni zwykle rozumieją że to nie jest wcale "dobre"..... :/ Ja też mam zanjomych ze wsi (nawet mój najlepszy przyjaciel mieszka na wsi) i wiem jakie tam mają podejście do tych spraw.... dla nich zwierze to tylko kupa miesa i nieważne jak żyje i umiera... mam nadzieje że moje argumenty przekonały jednak moich kumpli że to wcale niej est śmieszne nabić kota na widły :/

Dark Raptor spoko ale one robią to chyba w jakims celu a ludzie nie... podaj przyd\kłąd jakiegoś zwierzaka który zabija dla przyjemności...

Deathscythe
    Guest

Mi nasuwa się jedno pytanie do ludzi którzy robią krzywdę zwierzakom : Co ten zwierzak Ci zrobił?? On jest przecież bezbronny w świecie człowieka!!

Atrax Robustus
    Guest

Subiektywnie i niesprawiedliwie ... przyznam Ci racje .

Uprawnienia umieszczania postów