Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Skaner?

Mieszany widok

Skaner?

W sobotę kupiłem skaner: hp psc 1310 series all-in-one wielo funkcyjne z kserem i drukarką. Wrzucem fotkę do skanera i jadę na kompa ale niewiem jak pomniejszyć fotkę bo niemogę jej nigdzie umieścić:/ Taki głupi program do tego mam. Maam tesh corela ale tam tesh niewiem jak to się robi!??:/

Re: Skaner?

ale co to znaczy "tesh"? to po chinsku?

nie to znaczy terz:]

Albo dogadaj się z programem, który masz (menu POMOC),
    albo
    jak zeskanujesz, znajdź polecenie ZAPISZ JAKO (SAVE AS), kliknij, wskaż folder, nadaj nazwę i wybierz rodzaj pliku (JPG, TIFF czy inny) i kliknij OK, ZAPISZ albo SAVE
    albo
    W Corel Photo Paint w menu Plik kliknij na Pobierz Obrazek, ale do tego chyba trzeba mieć wcześniej zdefiniowany skaner (Chyba w wybierz źródło TWAIN, także w menu PLIK), a następnie znów ZAPISZ JAKO
    albo
    Zainstaluj Irfan View, moim zdaniem najlepszy program do przeglądania obrazków (darmowy). Tam w meny Plik masz polecenie Skanuj, następnie Zapisz Jako. Później w menu Obrazek masz opcję Zmień rozmiar/rozdzielczość, po zmianie rozmiaru ponownie Zapisz Jako, ale pod innym tytułem (może być stary tytuł z dopiskiem m mały albo cos takie.
    BTW zmniejszanie obrazków w dobry sposób wymaga pewnej wiedzy o rozmiarach, pikselach, kompresji itp, jest kilka poradników w sieci, warto przeczytać.

Uprawnienia umieszczania postów