Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: CloneCD

Mieszany widok

CloneCD

Wie ktoś jak wypalać gry w wersjach CloneCD?
    Mi się zawsze wydawało że wypala się Alcoholem v. 1.7.2.1705 (czy jakos tak... pisze z pamieci ) przy ustawieniu Safedisc 2/3 predkoscia x4, a potem odinstalowuje się wszystkie emulatory typu Daemon czy Alchol i taka gra powinna chodzić... ale wszystko to zrobiłem a mi nie chodzi
    Może mi ktoś powiedzieć w którym momencie robię błąd?

Re: CloneCD

Obrazy wypalone w CloneCD najlepiej wypalać właśnie pod tym programem.

Nie chodzi mi o obrazy zgrane ClonemCD tylko o obrazy w wersji CloneCD przeznaczone do wypalenia Alcoholem... wiem ze dla niezorientowanych w temacie to brzmi troche dziwnie, ale niektorzy kojarza chyba o co mi chodzi

Aaaa, czyli mówiąc po polsku chodzi Ci po prostu o skopiowanie płyty.

Niestety nie każda nagrywarka poradzi sobie z nagraniem obrazu zabezpieczonego krążka. Często producenci zabezpieczają płytę np. fałszywymi wpisami w TOC i jeśli Twój napęd nie jest w stanie wpisać w to miejsce "błędnych" danych, to żaden program nie umożliwi Ci skopiowania takiego krążka.
    Można to ominąć np. w ten sposób, że obraz płyty zrzucisz na dysk i wczytasz go do jakiegoś emulatora napędu. Jeśli szkoda Ci miejsca na, to możesz obraz nagrać na CD-R (nagraj płytę z obrazem, a nie z obrazu) i stamtąd go załadować.

Na temat szczegółów odsyłam np. do CHIPa. W zeszłym roku był dość praktyczny opis Alcohola. Niestety nie pamiętam już, w którym numerze.

Heh, dalej sie do konca nie rozumiemy
    Obraz w wersji CloneCD nie zadziała prawidłowo z emulatora, powiem wiecej - nawet po prawidłowym wypaleniu płytki i zainstalownaiu gry, wszystkie programy emulujące muszą zostać odinstalowane.
    Ale co do napędu to może masz rację, może to zależy też od posiadanej nagrywarki...

Niestety jedyny sposób aby taką grę uruchomić (nie wliczając odpowiedniego wypalenia) to mieć cracka, a nigdzie znależć nie mogę

Więc jeśli ktoś by miał crack do Vamire The Masquarade: Bloodlines to niech mi przesle na deto15@interia.pl lub napisze skąd ściągnac, bede bardzo wdzieczny

Nieprawda. Obraz zabezpieczonej płytki da się odpalić z emulatora, bo sam tak robiłem.
    Jeśli dobrze pamiętam, to z Alcoholem był zintegrowany emulator i to właśnie w nim odpalałem obrazy. Śmigało znakomicie.

Ale zwroc uwage ze caly czas podkreslam "obraz w wersji CloneCD" a to nie jest zwykla zabezpieczona plytka. Ja sie narazie spotkalem z 3 grami w wersji CloneCD (co nie znaczy ze nie ma ich wiecej chodzi mi o to ze nie trafiaja sie za czesto). Jestes pewnie ze takie wersje obrazow chodzily Ci na emulatorze?

A czym się różni "obraz w wersji CloneCD" od obrazu zabezpieczonej płyty?

Jesli chodzi o techniczne aspekty to jestem raczej lamerem ale wyjasnie ci tyle ile sam wiem: Obraz w wersji CloneCD to jest oczywiscie obraz zabezpiecznoej płyty, z tym że płyty zabezpieczonej w systemie Safedisc 2/3. Płyty takie są zapisane zawsze w formacie Alcohola (.mdf czy jakos tak) i aby prawidlowo dzialaly musza byc wypalone w tym wlasnie systemie i jak najwolniejsza predkoscia. Nie jestem pewien czy zawsze, ale w tych grach ktore widzialem trzeba tez bylo odinstalowac programy emulujace napedy. No ale wlasnie najwyraznie trzeba zrobic cos jeszcze bo Vampire: Bloodlines tak czy inaczej mi sie nie wlacza a cracka ani widu...

Tutaj masz test napedów i wyszczególnienie, które nagrywarki obsługują dane zabezpieczenia:
    http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_68413.html

Niestety nie udało mi się znaleźć tego opisu, o którym Ci mówiłem wcześniej. Poszukaj na stronie CHIPa, to może znajdziesz.

Uprawnienia umieszczania postów