Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sonda dla pieszych: Przestrzegacie sygnalizacji świetlnej??

ponczos
    Guest

Sonda dla pieszych: Przestrzegacie sygnalizacji świetlnej??

Nie wiem za bardzo dlaczego, ale jestem ciekaw jak to u Was wygąda?? Ja osobiście przestrzegam, tylko że tej dla kierowców - mają czerwone to idę (to dla pieszych nie ma większego znaczenia). Najlepiej jest na pasach.. Pieszy=cel do trafienia!! :P

baryla
    Guest

Re: Sonda dla pieszych: Przestrzegacie sygnalizacji świetlnej??

U mnie to jest tak ze ja ide pieszo to gdy samochod nie jedzie no to na czerwonym przechodze, prawojazdow nie mam ale jak jade rowerem lub skuterkiem to tez raczej nie przestrzegam na pasach gdy np nie ma zadnego pieszego przechodzacego przez droge.

Gdy nie ma potrzeby, to nie przestrzegam. Osoby programujące światła mają w głębokim poważaniu pieszych i gdyby nie musieli, to wcale nie dawaliby im zielonego światła. W Poznaniu sygnalizacja jest na dodatek na tyle debilnie poustawiana, że czerwone świecące się równocześnie dla samochodów i dla pieszych jest normalnością.

jak moge to przechodze jak nie to stoje , swiatła mało mnie obchodza

baryla
    Guest

Tylko zebyscie sie nie zdziwili jak teraz zaczniecie dostawac mandaciki ja bym chcial wycofac moja wypowiedz :-P a ponczos to tez na pewno w drogowce pracuje :-P i dostaje jakis procencik od naszych mandacikow :P

ponczos
    Guest

"W Poznaniu sygnalizacja jest na dodatek na tyle debilnie poustawiana, że czerwone świecące się równocześnie dla samochodów i dla pieszych jest normalnością. W Krakowie chyba programowali Ci sami "eksperci"..

ponczos
    Guest

"Chroń mnie Boże.. Przed diabłami w mundurach o niebieskim kolorze.." Bez tak podłych skojarzeń z moją osobą poproszę baryla!! ;D

W Krakowie najgorsze jest to że jak są światła i stoi po drugiej stronie ulicy tramwaj czy autobus, i jest guziczek żeby go przycisnąć, to oczywiście zielone robi sie jak odjedzie z przystanku... ale to też zalezy gdzie

Heh, zauwazyłem, ze przyciski na przejściach dla pieszych służą do włączania zielonego samochodom. W 1 przypadku na 10 zdarzy się tak, że po wciśnięciu zielone zapali się dla pieszych a nie dla samochodów. Ponadto są tutaj takie wymyślne skrzyżowania, że piesi są puszczani co drugi cykl. No i jak tutaj słuchać sygnalizacji, skoro ona nie działa poprawnie? :|
    Jeśli równocześnie daje czerwone dla przecinających się kierunków, to za chwilę moze się okazać, że te kierunki dostaną równocześnie zielone.

cyclosternum
    Guest

a co to jest czerwone swiatło ja takiego jeszcze nie widziałem?? a może za to sie wkurzali panowie w niebieskich mundurkach ale nie wiem dokładnie bo zawsze wtedy przyspieszam i znikam.Tylko raz mi to niw wyszło no i mandacik (100zł )
    Pozdrawiam wszystkich rowerzystów :-)))

Uprawnienia umieszczania postów