-
Kumak Dalekowschodni z Afryki :D:D:D
Mam kumaka dalekowschodniego,podgatunek afrykański (Baboona Orientalis Australis).
Trzymam go w pudełku po moczu z piaskiem.Najpierw zakopał się pod ziemią ale to nic.Zrobił tam kokon a całe wejscie oplótł pajęczyną.Jak mam teraz otworzyć pudełko żeby nie trysnął na mnie jadem???Ta żaba jest naprawde agresywna a wylinke miała tydzień temu.Pomóżcie mi!!!
-
Re: Kumak Dalekowschodni z Afryki :D:D:D
"Zrobił tam kokon a całe wejscie oplótł pajęczyną..." Kumaki maja pajęczyne ?:O
-
To normalne zachowanie kumakow jak skladaja kokon. Najlepiej daj teraz spokoj zabce i nie otwieraj pudelka dopuki mlode sie nie wykluja.
-
a z wylinką nie miał problemów?? słyszałem, ze jak mają problem z wylinką, to robią się agresywne. a co do kokonu to kiedy mają się wykluć młode?? i ile to trwa, bo chciałem sobie kupić kumaki i rozmnażać, ale nie wiem jeszcze o nich dużo, a najlepiej dowiedzieć się u źródła. pozdrawiam
-
ludzie, nie robcie sobie jaj, i tak ktos zaraz te wyglupy usunie.
-
Wlasnie Saurus spaliłes dowcip.Chcielismy zobaczyc ile osob sie nabierze.
WIELKIE DZIĘKI!!!
:/
-
ale pomysl o tym, ze poczatkujacy czesta wierza w kazde slowo ktore tu przeczytaja, no i wyobraz sobie jakby ktos potem opowiadal wszystkim co wyprawiaja kumaki dalekowschodnie i jakie sa podgatunki...
-
I o to właśnie chodziło.Jeszcze raz dzięki :/
-
I dlatego napisalem to na forum "na kazdy temat",zeby nikt tego na serio nie wzial.Ale jestem zly.Juz tak smiesznie bylo :/
Ale wiedzialem ze zaraz znajdzie się ktoś,kto spali.Eh...
-
a mniało byćtak pięknie... :/
Uprawnienia umieszczania postów