Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Kumak Dalekowschodni z Afryki :D:D:D

Kumak Dalekowschodni z Afryki :D:D:D

Mam kumaka dalekowschodniego,podgatunek afrykański (Baboona Orientalis Australis).
    Trzymam go w pudełku po moczu z piaskiem.Najpierw zakopał się pod ziemią ale to nic.Zrobił tam kokon a całe wejscie oplótł pajęczyną.Jak mam teraz otworzyć pudełko żeby nie trysnął na mnie jadem???Ta żaba jest naprawde agresywna a wylinke miała tydzień temu.Pomóżcie mi!!!

Re: Kumak Dalekowschodni z Afryki :D:D:D

"Zrobił tam kokon a całe wejscie oplótł pajęczyną..." Kumaki maja pajęczyne ?:O

To normalne zachowanie kumakow jak skladaja kokon. Najlepiej daj teraz spokoj zabce i nie otwieraj pudelka dopuki mlode sie nie wykluja.

a z wylinką nie miał problemów?? słyszałem, ze jak mają problem z wylinką, to robią się agresywne. a co do kokonu to kiedy mają się wykluć młode?? i ile to trwa, bo chciałem sobie kupić kumaki i rozmnażać, ale nie wiem jeszcze o nich dużo, a najlepiej dowiedzieć się u źródła. pozdrawiam

ludzie, nie robcie sobie jaj, i tak ktos zaraz te wyglupy usunie.

Wlasnie Saurus spaliłes dowcip.Chcielismy zobaczyc ile osob sie nabierze.
    WIELKIE DZIĘKI!!!
    :/

ale pomysl o tym, ze poczatkujacy czesta wierza w kazde slowo ktore tu przeczytaja, no i wyobraz sobie jakby ktos potem opowiadal wszystkim co wyprawiaja kumaki dalekowschodnie i jakie sa podgatunki...

I o to właśnie chodziło.Jeszcze raz dzięki :/

I dlatego napisalem to na forum "na kazdy temat",zeby nikt tego na serio nie wzial.Ale jestem zly.Juz tak smiesznie bylo :/
    Ale wiedzialem ze zaraz znajdzie się ktoś,kto spali.Eh...

a mniało byćtak pięknie... :/

Uprawnienia umieszczania postów