Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: John Kerry VS. George W.Bush

Re: John Kerry VS. George W.Bush

Nie chcę oczywiście rozpętywać kłótni ale mam stanowcze zdanie w tej kwestii i nie będąc cynikiem dziwi mnie postawa wielu ludzi.
    Ale zapewne wielu z nich zmieniłoby zdanie w tej kwestii gdyby to własnie w ich kraj były skierowane owe np samoloty i zginęłoby tyle ludzi ile zginęło w usa.

tez nie mam zamiaru się kłocić, szanuję twoje poglądy. ale zauważ, że w wtc zginęło jakieś 3500 ludzi, a amerykanie wybili prawie cały bagdad, przede wszystkim bogu ducha winnych ludzi, którzy nie zasługiwali na zemstę. a tu co - wojna trwa półtora roku, giną amerykańscy zołnierze-często chłopcy nie starsi ode mnie czy ciebie, polacy, zakładnicy......to nie ich, nie nasza wojna, tylko wojna prezydenta-kowboja.

TylerPL
    Guest

Kerry jest na prawde tchórzem! Kiedyś tam wspominał że jest bohaterem wojny w Wietnamie itp. Bush powidział że to nieprawda i kilka osób to potwierdziło. I co się stało? Nic!!! Kerry już nie wracał do tego tematu bo to była prawda to co powidział Bush (czy ktoś jego sztabu). Kerry przstał o tym gadać bo w tej sprawie nie udało mu się kłamstwo! A jeśli on kłamie na tym szczeblu polityki to dalej wolał bym go nie widzieć na fotelu prezydenta. Bush może nie jest idealnym prezydentem USA, ale Kerry był by jeszcze gorszy bo to jakiś cowboy!!!

(no nie wiem czy to wyborczy szlagier - film powstał półtora roku przed wyborami. owszem, film jest maksymalnie nastawiony przeciwko bushowi, czasem wrecz przegina, ale jednak zastanawia. poza tym dziennikarze "znajacy Busha osobiscie" sa pewnie stanowczo po jego stronie i to jego beda bronić :P A widziales ten film?)

TylerPL
    Guest

Ja? Obejżałem pierwsze 30min i później już musiałem iść na angielski. Już chyba go nie mam bo formatowałem dysk i zapomniałem go uratować. Ale za to :zabwy z bronią: były zarąbiste! A nawet ten film mnie nie przekona do Kerrego, bo jednak trzeba wybrać MNIEJSZE ZŁO!

ponczos
    Guest

Skomentuję to używając Twojego języka: ********** od rzeczy.. ://

ponczos
    Guest

"Moge poprzec to wypowiedziami dziennikarzy znających osobiście Busha którzy byli na miejscu wielu wydarzeń przytoczonych w owym filmie"... Mój kolega trafił w sobotę szóstkę w Lotto - Mogę to poprzeć wypowiedziami jego pozostałych kolegów.. Nie ma co, żelazne masz argumenty..

ponczos
    Guest

Dla Ciebie mniejsze.. Ciekawe czy dla irackich i palestyńskich dzieci również..??

P.S. Zaznaczam, że nie bronię Kerry'ego.. Nic by nie zmienił a tylko namieszał.. Niestety (pewnie wywołam tym jakąś kłótnię) w USA nie rządzi prezydent tylko kongres i syjonistyczne żydowskie lobby.. A to że obydwóm kandydatom pasowało bycie marionetką kierowaną przez prawdziwą władzą to już ich sprawa.. Bushowi wychodzi to lepiej i "rządzi" nadal..

ponczos
    Guest

Dr_Who, Double napisała: "szanuję twoje poglądy". Ja też zacznę jeżeli swoje "stanowcze zdanie" poprzesz jakimiś rzeczowymi argumentami, bo jak narazie to na obornę swojego zdania masz "wypowiedzi dziennikarzy znających Busha".. Chyba że na ich podstawie wyrobiłeś sobie "stanowcze zdanie"??

TylerPL
    Guest

Kłótnie wywołałeś czepiając się żydów!!! Masz coś do żydów? Ja nie jestem żydem, ale interesuje się ich kulturą i uważam ze tyle z naszych rąk i niemieckich wycierpieli że nie rozumiem obecnego antysemityzmu w polsce! To są głupie stereotypy!!! Pewnie żaden z was (chodzi mi o antysemitów) żyda! A to są normalni ludzi jak ja czy Ty!!!

A wracając do dyskusjii o Bushu i Kerrym to może obecnie palestyńskie i irackie dzieci cierpią, ale za kilka lat, czy już nawet ich własne dzieci zrozumieją po co była ta wojna i bedą dziękować Ameryce że ich uratowała spod terroru! Słyszeliście o całych wsiach mordowanych przez Saddama? O tym że nagrywali na kasety VHS tortury ludzi? Jak 12-13 letnie dzieci oglądały te filmy gdzie np. ludzi palono żywcem czy powoli zanużano w basenie z kwasem, aby dowiedzieć się coś o losie ich rodziców których kiedyś wzięła z domu Iracka "policja" i już nigdy nie wrócili?

A na koniec:
    "We all live in America"

Uprawnienia umieszczania postów