-
Re: siłownia
dlaczego odnosisz takie wrażenie??
-
suplementacja to szereg witamin, a koks to taki wegiel do palenia grilla....
LOL tez sie siłuje )
-
Co do postu Pytonga...
Znamy sie troche lat i wspolnie cwiczylem z nim przez 4lata...piszac o suplementacji mial na mysli aminokwasy,witaminy,bialko serwatkowe i pare innych rzeczy dzieki ktorym proces kataboliczny po treningu jest obnizony do minimum..Pozdro
-
Tak właśnie to miałem na myśli rzecz jasna- stricte suplementacja w rozumieniu odpowiedniej diety- jak wspomniał Masa. Nie rozumiem skąd te wątpliwości. (Spoko Masa- wróć na siłkę! :-) pozdro
-
takos mi sie jakos skojarzyło ale widze ze byłem w błedzie
Pozdro
-
hehe nie da sie dobrą dietą zastąpić supli ale zato bez dobrej diety suple nie mają sensu :P
-
aminokwasy, - nie przydatne a ich efekt jest bardziej anaboliczny iz anty kataboliczny ale takie bcca zeczywiście zmniejszająkatabolizm :P
witaminy, - te to raczej zwiększają katabolizm i nim steruja dlatego ich potrzebujemy :P
bialko serwatkowe - byle nie serwatka :P koncentraty białek są pomocne przy zabieganym trubie zycia :P
to co podałeś to nie tyle suplementy a raczej dodatki rzywnosciowe
za suple raczej uwaza sie substancje nie występujące w pokarmie , występujące w zamałej ilości albo inne związki endogenne których synteza nie spęnia naszych zapotrzebowań : np kreatyna :P :P :P to jest rasowy suplement :P:P
-
a ja se cwicze u siebie w domq od 2 lat...
niepolecam odrazu brac kreatyny!!!!
kreatyne polecam dla osob, ktore cwicza min. 1 rok -wtedy sa fajne efekty...
z suplementacji polecam rowniez hmb, bcaa (moj tego akurat niemialem okazii zazywac ale moj brat twierdzi ze jest dobre), rybose, aminoanabolic(uwaga tym sie mozna udlawic!!) wszystkie kreatynowe( creapure creafusion itp ...)no i oczywiscie bialkowe oraz bialkowo weglowodanowe (tych rowniez niebralem ale moge zapewnic ze sa lepsze od bialkowych poniewaz sie szybciej wchlaniaja )
co do palnu treningowego :
ja cwicze 3x w tyg. raz kazda grupe miesniowa i jeszcze dobieram jakis priorytet (u mnie to plecki ,klata )
polamania sztangi hehehe
pozdrawiam
-
hmb, - strata kasy
bcaa - dobre aminokwasy ale " efektu" po takiej suplementacji nie widać
rybose - strata kasy
aminoanabolic - olimpowe aminokwasy 2500mg ?? a zeczywiście mozna ale mozna terz przywyknać - mniej przydatne niz bcaa
kreatyna zeczywiście nie jest polecana początkującym
-
dzialanie hmb podobno zalezy od planu treningowego...
Uprawnienia umieszczania postów