-
Terra dla brodacza :)
Witam!
Oceńcie moje nowe terra - dodam , że sam zrobiłem ..
Koszt całkowity 120 zł (bez wyposażenia)
Materiał: deski sosnowe surowe - bez lakierów, klejów, itp..
wentylacja - lewa i prawa strona + góra tył
wymiary: 100 x 45 x 45
Myśle jeszcze o jakiejś roślince i większym baseniku..
Macie jakieś uwagi? Jak się podoba?
Pozdrawiam
-
Re: Terra dla brodacza :)
no super, gdyby jeszcze bylo cos widac na tym zdjeciu, bo ja widze piksele wielkosci cegły...
-
Zamieszczam lepszą fotkę..
-
fajne OK ale moim skromnym zdaniem to trochę jakby zbyt małe otwory wentylacyjne. Ja mam siatkę w suficie i z przodu przez całą długośc i w lato miałem wrażenie ze agamie jest duszno.
Co jest na dnie terra i z czego jest ten kamień z prawej? Jeśli nie jest naturalny to czym barwiłeś?
-
zgadzam sie, jest krytycznie za mala wentylacja. ja rowniez mam pasy siatki na suficie i z przodu. w dodatku cos mi nie pasuje ten piasek na dnie- wyglada jak zwykly piach jak z piaskownicy. dla takiego malego stworzonka radze wsypac albo gruby piach lub zwir, albo kostke kokosowa badz drewniana.
-
Ladne terrarium powiekrz wentylacje i bedze OK
-
Wentylacja nie jest za mala, gdyż - czego nie widać na zdjęciu - z tyłu u góry jest 2 cm szczelina na całej długości terra.
Piasek nie jest z piaskownicy - to specjalny piasek do terrarium f-my Vitapol.
-
Kamień to piaskowiec, wyjątkowo ładny okaz dorwałem w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu..
Wentylacja jest ok , bo z tyłu na górze jest 2 cm szczelina na całej długości terra..
Dzięki za opinie!
-
Czesc Damian!!! Jestes z Wrocławia????? Gdzie kupiłeś prowadnice do szyb i za ile?? Poszukuje tego juz od dluzszego czasu u siebie (jetem z Namysłowa) a czesto jezdze do Wrocławia wiec moze tam sobie to kupie :-). Patrzylem sie kiedys w Castoramie za tym ale nie bylo
-
Listwy i szybki zamowilem u szklarza na ul. Komuny Paryskiej 32 (zaklad od strony podworka)
Pozdrawiam,
Damian
Uprawnienia umieszczania postów