Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Terra dla brodacza :)

Mieszany widok

DamianB
    Guest

Terra dla brodacza :)

Witam!
    Oceńcie moje nowe terra - dodam , że sam zrobiłem ..
    Koszt całkowity 120 zł (bez wyposażenia)
    Materiał: deski sosnowe surowe - bez lakierów, klejów, itp..
    wentylacja - lewa i prawa strona + góra tył
    wymiary: 100 x 45 x 45

Myśle jeszcze o jakiejś roślince i większym baseniku..

Macie jakieś uwagi? Jak się podoba?

Pozdrawiam

Re: Terra dla brodacza :)

no super, gdyby jeszcze bylo cos widac na tym zdjeciu, bo ja widze piksele wielkosci cegły...

DamianB
    Guest

Zamieszczam lepszą fotkę..

fajne OK ale moim skromnym zdaniem to trochę jakby zbyt małe otwory wentylacyjne. Ja mam siatkę w suficie i z przodu przez całą długośc i w lato miałem wrażenie ze agamie jest duszno.
    Co jest na dnie terra i z czego jest ten kamień z prawej? Jeśli nie jest naturalny to czym barwiłeś?

zgadzam sie, jest krytycznie za mala wentylacja. ja rowniez mam pasy siatki na suficie i z przodu. w dodatku cos mi nie pasuje ten piasek na dnie- wyglada jak zwykly piach jak z piaskownicy. dla takiego malego stworzonka radze wsypac albo gruby piach lub zwir, albo kostke kokosowa badz drewniana.

_INVISIBLE_
    Guest

Ladne terrarium powiekrz wentylacje i bedze OK

DamianB
    Guest

Wentylacja nie jest za mala, gdyż - czego nie widać na zdjęciu - z tyłu u góry jest 2 cm szczelina na całej długości terra.
    Piasek nie jest z piaskownicy - to specjalny piasek do terrarium f-my Vitapol.

DamianB
    Guest

Kamień to piaskowiec, wyjątkowo ładny okaz dorwałem w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu..
    Wentylacja jest ok , bo z tyłu na górze jest 2 cm szczelina na całej długości terra..

Dzięki za opinie!

Lord_Leoric
    Guest

Czesc Damian!!! Jestes z Wrocławia????? Gdzie kupiłeś prowadnice do szyb i za ile?? Poszukuje tego juz od dluzszego czasu u siebie (jetem z Namysłowa) a czesto jezdze do Wrocławia wiec moze tam sobie to kupie :-). Patrzylem sie kiedys w Castoramie za tym ale nie bylo

DamianB
    Guest

Listwy i szybki zamowilem u szklarza na ul. Komuny Paryskiej 32 (zaklad od strony podworka)

Pozdrawiam,
    Damian

Uprawnienia umieszczania postów