-
Efekt JoJo
witam czy ktoś może mi dokładnie wytłumaczyć co to znaczy??
-
Re: Efekt JoJo
chudniejsz a pozniej jak skonczysz diete czy kuracje to znowu tyjesz...
-
ale słyszałem że wtedy tyjesz chyba 2 razy więcej tak??
-
podczas diety wpływającej na metabolizm czyli : tłuszczowa , restrykcyjna ( np dieta 1500kcal) dastępuje reorganizacja w metaboliżmie twojego organizmu , przystosowujesz sie do innego trybu zycia po zakończeniu tej diety gdy ppowracasz do "normalnego" rzywienia następuje " szokowe" odkładanie tłuszczu w tkankach . organizm " wygłodzony " poprostu odbudowuje utracone zapasy
zeby tego uniknąć trzeba a) stosowaćodp farmakologie b) b delikatnie zchodzić z diety c) nie iść na diete :P
-
2x to raczej nie, bo moja znajoma ważyła by już z 1500 kg
-
Tak tak, nie ma to jak wiedza z tele-zakupów mango gdynia :/
-
Hmm a czy istnieje jakaś racjonalna dieta bez efektu jojo??? Poza ograniczeniem jedzenia jako takim i zwiększeniem wysiłku fizycznego??? Jest tu jakiś DIETETYK???
-
-
napisz na maila powiem ci gdzie szukać :P:P
a odemnie to polecam diete tłuszczową tyle ze jak ją skńczysz musisz przejść na diete niskokoaloryczną na jakiś 1-2 tygodnia a potem powoli ( przez tydzień) wracać do dormalnego poziomu jedzenia - duzo zrzucisz i jojo nie będzie ..
ps: ćwiczenia to podstawa kazdej dniety .. :] najlepiej 45 minut biegania przed śniadankiem :P:P
-
efekt jojo to jest np wtedy, gdy mężczyzna ubierze stringi tyłem do przodu... :]
Uprawnienia umieszczania postów