-
Re: Dziwne upodobania kulinarne
Tabasco,Tabasco,Tabasco...
-
-
ja uwielbiam frytki z czosnkiem w proszku i późniejsze reakcje siostry na mój oddech Reszta to już bardzije tradycyjna - no moze jeszcze to na co mama tak narzeka - zawsze keidy mam przed sobą kawe i ciasto, "wciepuje" cały deser do kubeczka i robie sobie papke ))
-
jadłem szarańcze grilowaną i szczurze ogonki wędzone :P ale zato na karaczana sie nie namówiłem :P:P
a tak pozatym to lubie kuchnie japońską - poprostu kocham ją i te fajne małe japoneczki :P:P
-
Kuchnia Azji niesie mnóstwo niepsodzianek. Polecam Laos. Szarańcza z głebokiego oleju z sosem ostrygowym jest całkiem niezła, podobnie zreszta jak czerwie. Pyszne są też grillowane świńskie płody w słodkim sosie (jedno z narodowych dań laotańskich) i mieso z jezozwierza w sosie z mleka kokosowego, chilli i trawy cytrynowej (dopiero post factum dowiedzialem sie ze to byl jezozwierz).
-
hehe widze ze mamy podobne upodobania ale płodów bym nie tkną .. nie to ze wyzuty sumienia ale to jest obleśne :P
dla mnie ta szarańcza to taka nijaka , jak chrupki jakieś :P
a tak ogulnie to czasem naprawde lepiej nie wiedzieć co sie je :P
laos to jakoś koło wietnamu ??
ja zawitałem nad zeką qwai ( czy jakoś tak :P ) no i w 2 najpiękniejszych miastach świata jak dla mnie :P:P
-
ja nigdy nie przepuszcze okazji zjedzenia gotowanego szpiku kostnego posypanego sola )
-
Laos jest dokladnie między Wietnamem, a Tajlandią. Musze powiedziec, że mam duży sentyment do tamtych okolic.
-
:/ niekturzy maja naprawdę dziwne smaki ale to zależy od gustu a naprzykłd nigdy nie popuszcze pyzom z mięsem i z dwiema zasmazanymi cebulkami żeby asz było jej wiecej niz pyzów
-
ja tam uwielbia wspomniane już frytki z cukrem mniamiiiiiiiiiiii
i do tego majonez ale tego sie staram nie jesc
Uprawnienia umieszczania postów