Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: jak zamontować płytke wentylacujną??

jak zamontować płytke wentylacujną??

w przyszłości chce zrobić terrarium szklane ale jakoś nie umie wymyślić jak zamontować płytke perfomonowaną(czy jakoś tak:-)) chodzi o ta płytke z dziurkami. Mam ją przymocowac tak samo jak szkło, normalnie zylikonie czy jak??

Re: jak zamontować płytke wentylacujną??

Owszem dobrze się domyślasz, właśnie silikonem .

aha czyli nie potrzeba żadnego specjalnego mocowania?

Proponuje gwozdziami przybic jesli to szklane terra
    A na powaznie silikon akwa.

tylko ją odtłuść przed przyklejeniem bo często są czymś pokryte (chyba środek konserwujący czy coś podobnego)

aha i jeszcze jedno pytanko, jak zamontować zawiasy?? niechce prtzesówanych dżwiczek, dzurk chyba nie wywierce

A nie mozesz zrobic prowadnic?
    Jesli chcesz dzwiczki normalne takie na zawiasach to tez na sylikon. Powinno wytrzymac (?).

przesuwane odpadają, terrarium będzie w takiej szafce gdzie nie będzie można nic odsuwać, chyba że od zwenątrz do wenątrz, ale na nawiacach wydają mi się wygodniejsze:-)

Albo ja nie wiem jak ma to byc albo ty mnie nie rozumeiez:/ ?
    Wiesz jak sa terraria szklane z prowadnicami? Calosc powierzchni przedniej dzielisz na dwa i masz2 szybki na prowadnicach. Bez problemu mozesz przesuwac polowka szyby w lewo lub w prawo.

oboje wiemy o co chodzi, tylko że ja widziałem terra że jak sie wysuwało to szybka wychodziła poza ścianki terra i żeby otworzyć potrzebne było mijecje z boku terra, ale teraz wiem o które Tobie chodzi, bo ja widziałem że dwiczki sie rozuwały na boki:-)jednak mnie sie na nawiasach wydaje wygodniejsze:-) i chyba przy takim zostane

Uprawnienia umieszczania postów