Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: do piromanow :P

Re: do piromanow :P

poszukaj w necie anarchist cookbook, tam jest pelno ciekawostek;]

potrzebujesz benzen albo benzoesan metylu albo benzol i taka reakcja :

c6h11oh + n2no3 -----------> c6h9(no2)3ohso3 jeśli sie nie myle
    h2so4

produktu pewny nie jestem bo juz troche pozapominałem ale co by ci w tej reakcji nie powstało to zrobi silne booom ,, miendzyinnymi trotyl i cyklonit tak sie jakos syntetyzuje ... :] jak ci zalezy moge dokładną reakcje zeskanować :P

tylko pamientaj ze nie jest to do robienia w domu - ta reakcja jest przykładem nitrowania pierścienia aromatycznego przy obecności kwasu siarkowego :P:P

zaskanuj zeskanuj

ta zeby mnie za zwolennika jakiegoś ruchu wyzwoleńczego wzieli :P pozyczcie sobie chemie rganiczną mastalerza :] albo wpiszczie pirotechnika w wyszukiwarce :] - jest fajna stronka wraz ze sklepem - jak robić fajerwerki ... juz wiem jak zrobić rakiete z saletry :P:P

mikusis
    Guest

W załączniku foto odnośnie rakiety napedzanej paliwem "karmelkowym".

To przydazyło mi sie dzis 15min temu.

Jak ktos będzie chiał to opisze mu dokładnie co sie stało.

no to może jeszcze powiedz skąd wziąć semtex, albo sentex nie pamietam
    hehe a tak na serio to zeskanuj zeskanuj

coto za badziewie ?? nie mów ze zapalił ci sie w garnku !! dodałeś wody ?? jak tak to za długo gotowałeś :P:P karmelkiem ja sie juz w podstawówce bawiłem :P:P

teraz rozkminiłem z tej samej stronki proch chloranowy i sie niedługo za to zabiore :P

a jednach pracownia z chemi organicznej i analitycznej sie do czegos przyda :P:P:P

Mozna w ten sposób nitrowac toluen i gliceryne. Jakieś 15 late temu robiłem w ten sposób nitroglicerynę. TNT jest bezpieczniejsze, bo potrzeba do niego zapalnika.

Ciekawy efekt daje własnie mieszanina cukru i saletry, po odpowiednio długm podgrzewaniu z wodą robi się z tego dosyc plastyczna masa (świetnie działa jako świeca dymna). Nezła jest tez klasyczna mieszanina KMnO4 z pyłem aluminiowym - proporcji podawać nie bede (a sa ważne).

ze zmielinym magnezem też nieźle się nadmanganian spala.
    spróbujcie do nadmnanganianu dolać gliceryny(tylko na dworze i szybko w nogi!!)

Uprawnienia umieszczania postów