Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: "Kto Ty jesteś?" czyli krótka bądź długa historia nicka

Re: "Kto Ty jesteś?" czyli krótka bądź długa historia nicka

hehehe gł postać matrix'a to chyba NEO a nie NEMO nemo byl w innych filmach/bajkach :P:P:P

moj nick oznacza to co oznacza

Zdecydowanie Neo

NO widzisz NAzer a moje NAZAR to nie kombinacja literek tylko pierwsze piec liter nazwiska:P

Założyłem temat to i ja opowiem historyje swojego nicka. Na początku LO kumple nadali mi ksywkę metal (bo dla nich wszystko co miało glany i chodziło na czarno to metal był ;] ) z początku troche z tym walczyłem potem sie już przyzwyczaiłem. A że w większości miejsc nick "metal" już jest to dodałem The żeby było wiadomo że ja to ja ;]. Znajomi mówia jeszcze do mnie dabek (od nazwiska), a niektóre koleżanki "nodi" (od małego spedalonego krasnala z dobranocki, którego podobno im przypominałem w I klasie LO - bleeeh ;] )

TylerPL
    Guest

A moja od mojego ulubionego filmu Fight Club. Ale na innych forach mam jeszcze xywke Soul_hunter i Ziemniak... Obie są po prostu wymyslone na poczekaniu... Teraz bym ją chętnie zmienił...

sorka za pomylke myslalem o neo a napisalem nemo )))))

Moje ......... od trzeciego imienia lubie je bardzo

no a u mnie było tak śmiesznie
    Siostra (starsza) przyszła kiedyś do mnie do pokoju o cos zapytac, i mowi "Korni cośtam cośtam" no a to dlatego ze przywykła do nazywania mnie Konri(tak zawsze było jak miała jakąś sprawę:])-od Konrad i pech chciał że się przejęzyczyła
    no i w tym samym czasie siedziałem na flyordie.com(bilard) i akurat tworzyłem użytkownika no i wtedy pierwsze co mi przyszło do głowy to był Korni, a że była to stronka zagraniczna to ładniej wyglądało cornie a reszta to już doszła jak w jakimś innym serwisie był już cornie ( to zapewne ja tylko zapomniałem hasła:])no i powstał cornieszon, teraz zawsze używam cornieszon albo cornie

Byl kiedys dostepny on-line generator nazw i nazwisk. Wpisywalo sie swoje pelne imie i nazwisko a wyskakiwalo jakies inne. Dlatego po wielkich staraniach doszlo do 'Maikardaaion'... ale i tak wszyscy mowia na mnie Szymon, ciekawe czemu... No jak ktos sie jeszcze wkurzy ze nie moze zapamietac mojego nicka to pisze Makaron... Ilez mozna uczyc sie czyjegos nicka ?? :P
    Dawniej mialem ksywke Szymon_czarodziej a to bylo zwiazane z gra przygodowa ubieglego wieku na Amige jeszcze, ktorej glownym bohaterem byl wlasnie Szymon ("Simon the sorcerer"). Poniewaz gra ta bardzo mi sie spodobala, zdecydowanie bardziej niz panujacy wszem i wobec Doom, w szkole wolali na mnie Czarodziej. I tak sie ostalo do teraz...

u mnie sprawa jest banalnie prosta.
    nick składa się z dwóch zasadniczych części:
    - "mongo" (mam taki nawet taki tatuaż na brzuchu) z francuskiego: niepoczytalny, nie normalny, inny od wszystkich, czasami wulgarnie: kretyn
    - "alien" z angielskiego: obcy, odosobniony, o odmiennym niż wszyscy charakterze
    mam tego nicka zawsze ;-)
    teraz przydało by się dodac jakiś element związany z piercingiem lub zmienić całość na jakieś literki układające się w całość, np: m.t.a.w.l.o.h.i.f (co znaczy: niepocztyalny koleś z mnóstwem dziur w twarzy :-)

Uprawnienia umieszczania postów