Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: "Kto Ty jesteś?" czyli krótka bądź długa historia nicka

Re: "Kto Ty jesteś?" czyli krótka bądź długa historia nicka

mój nick ma dwie genezy:
    1) dobrych kilka lat temu rysowałam cykl prześmiewczo-przygodowych komiksów z trzema Superbohaterami, gdzie jednym z nich był Agent W (czyt. dablju), który charakteryzował się tym, że był półgłowkiem i strzelał do wszystkiego co się rusza ze swojej Super Wypasionej Broni
    (http://jabberwocky.w.interia.pl/komiks.jpg <-- pierwszy w lewej)
    2) oraz z natchnionego filozoficznego wniosku, że każdy człowiek ma podwójne oblicze (double face)
    W internecie poruszam się także (ale bardzo okazjonalnie) jako Dabyl, Sphairacreator albo Łysy

Dark Raptor
    Guest

A ja mam beznadziejnie długi nick :-)
    Ale można go pisać w skrócie "dr" - to dobry dla mnie omen, zwłaszcza przed nazwiskiem ;-)

A serio, to mój nick komputerowy od kilkunastu lat (jeszcze za czasów grania przez złącze szeregowe w starocie, np. F-29 Retaliator jak ktoś pamięta). Jestem do niego bardzo przywiązany.
    Pierwszy człon pochodzi od mojego imienia... ponadto pasuje do mnie jako do dość mrocznej, wrednej i koszmarnej postaci. Druga część odnosi się do mojej ulubionej grupy gadów (he, he), ma też dość drapieżne znaczenie... to chyba byłoby jakoś tak.

kurde a ja niemam pojęcia skąd mam taki nick ale go zmienie na cos ciekawszego np. dominik2 albo 3 sam niewiem

od imienia....

ja nie miałem zbytnio pomysłu na nick, a zależało mi żeby napiusać coś na forum jak najszybciej, no i wypadło na koleś. Niuestety nie za bardzoi go lubie, bo czasami ktoś o kimś źle mówi i zamiast jego imienia lub nicku mówi o nim właśnie koleś i boje się że ktoś se złe zdanie o mnie wyrobi

moj mlodszy brat zanim nauczyl sie wymawiac moje imie to mowil do mnie kaczi i juz tak zostalo. (cala familia tak do mnie mowi:P)

WaRiaT_1986
    Guest

Lepiej nie pytaj :-D
    Mój prawdziwy nick to w@riat ale ,że czasami nie można używać @ to mam WaRiaT_1986

bocieq - hmmm najpierw było bocian ( wzrost? długie nogi? ) ale bocian to takie jakby stareee i czesto uzywane :P więc powstał bocieq - czyt. bociek :P

Też na szybko chciałem coś napisać,a akurat dzień wcześniej oglądałem "Ali G in da house" :P:P:P

moim pierwszym zwierzakiem byył elaphe guttata mam go do teraz i jestem z nim chyba najbardziej zwiazany :P

Uprawnienia umieszczania postów