Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: mam ...:]

Mieszany widok

mikusis
    Guest

mam ...:]

Witam

Nasza genialna pani od Niemca zadała nam takie zadanko ze masakra:/

Dała nam 84 czasowniki z którymi musimy ułożyc zdania:/

Jak narazie ułozyłem 40.

W związku z tym mam do was prośbe, mozecie ułozyc proste zdania z nastepujacymi czasownikami:

teilnehmen - uczestniczyć
    streiten - kłucić się
    lachen- śmiać sie
    glauben - wierzyć
    zeigen - pokazywać
    zeichnen - rysować
    wunschen - życzyć
    wecken - budzic
    vorstellen - przedstawiać
    vertraufen - ufać
    verstehen - rozumieć
    untersuchen - zuzywać
    trocknen - suszyć
    schenken - darować
    sammeln - zbierać
    putzen - czyścic
    passen - pasować
    kussen - całować
    holen - przynosic
    feiern - świętować
    beruhigen - uspokajać

To narazie wszystkie, potem dopisze reszte.

prosze o pisanie odpowiedzi tak jak nizej podany przykład:

Ich anrufe in Freundin - dzwonię do przyjaciółki

Bardzo was prosze o pomoc.

Re: mam ...:]

I ty masz 23 lata?? Albo jestes kolejnym kto wpisuje lipne dane w profilu albo dobra kilka(naście?) razy nie zdałeś że 'pani' ci zadaje takie cwiczenie ... Takie zadania to sie w gimnazjum rozwiazuje jesli nie wczesniej!

mikusis
    Guest

Witam

Moja pomyłka błąd w profilu, mam 15 lat i chodze do gimna.

o boze następny

a czy to cholera jasna jest serwis www.zadania_z_niemieckiego.com.pl?!
    To TY dostałes zadanie, więc TY masz je rozwiązać. Co Ci z tego, że ktoś napisze Ci 200zdań, skoro nic z tego Ci nie zostanie. A jak napiszesz 20, ale sam to gwarantuje Ci o 300% lepszy wynik. A na sprawdzianie co zrobisz? Weźmiesz laptopa i wysmarujesz posta na forum z pytaniami? A no chyba że bedziesz ściągał. To sorry. Tylko potem nie dziw sie jak znajomość Twojego języka bedzie na dennym poziomie i sie z nikim nie dogadasz. Z języków obcych, polskiego i matmy sie nie ściąga! To są rzeczy podstawowe, które każdy biały człowiek musi opanować. Jak nie opanuje to jest czarnuchem :P
    I również radze Ci sie przykładać do przedmiotu który będziesz zdawał na maturze. A reszte poprostu olej.

MareQ w pełni popieram!!!

mikusis
    Guest

No widzisz ja nienawidze niemieckiego, normalnie prywatnie ucze sie angielskiego i będe dalej kontynuował jego nauke.

A niemiecki trafił mi sie tak poprostu w klasie, tak wyszło.

Prosze was bardzo o pomoc przy tym zadaniu bo kurcze musze je odrobic bo nauczyciela nie obchodzi ze nie lubie tego języka.

Wiesz życie jest jak pudełko bombonierek- nigdy nie wiadomo na co się trafi.Ja w liceum miałem angielski i niemiecki i nikogo nie obchodziło,że niemieckiego nie trawię.Przysiadłem nad nim (bo tak jak Ty musiałem) i teraz nie mam żadnych problemów za granicą- jak nie angielski to niemiecki.Tobie też polecam zabranie się za naukę i nie ma,że boli.

mareq dobrze to ujął

MareQ brawo za to trafiłeś w setno ;-)

Ja mam 16 lat i mam 3 języki ;-) Angol,Niemcol,frankol i nienarzekam bo wiem im więcej opanuje tym lepiej dla mnie ;-) i łatwiej bedzie o robote (chodze do technikum hotelarskiego) a jak ty chcesz nauczyć się jednego języka to powodzenia ;-)

Uprawnienia umieszczania postów