-
mam ...:]
Witam
Nasza genialna pani od Niemca zadała nam takie zadanko ze masakra:/
Dała nam 84 czasowniki z którymi musimy ułożyc zdania:/
Jak narazie ułozyłem 40.
W związku z tym mam do was prośbe, mozecie ułozyc proste zdania z nastepujacymi czasownikami:
teilnehmen - uczestniczyć
streiten - kłucić się
lachen- śmiać sie
glauben - wierzyć
zeigen - pokazywać
zeichnen - rysować
wunschen - życzyć
wecken - budzic
vorstellen - przedstawiać
vertraufen - ufać
verstehen - rozumieć
untersuchen - zuzywać
trocknen - suszyć
schenken - darować
sammeln - zbierać
putzen - czyścic
passen - pasować
kussen - całować
holen - przynosic
feiern - świętować
beruhigen - uspokajać
To narazie wszystkie, potem dopisze reszte.
prosze o pisanie odpowiedzi tak jak nizej podany przykład:
Ich anrufe in Freundin - dzwonię do przyjaciółki
Bardzo was prosze o pomoc.
-
Re: mam ...:]
I ty masz 23 lata?? Albo jestes kolejnym kto wpisuje lipne dane w profilu albo dobra kilka(naście?) razy nie zdałeś że 'pani' ci zadaje takie cwiczenie ... Takie zadania to sie w gimnazjum rozwiazuje jesli nie wczesniej!
-
Witam
Moja pomyłka błąd w profilu, mam 15 lat i chodze do gimna.
-
-
a czy to cholera jasna jest serwis www.zadania_z_niemieckiego.com.pl?!
To TY dostałes zadanie, więc TY masz je rozwiązać. Co Ci z tego, że ktoś napisze Ci 200zdań, skoro nic z tego Ci nie zostanie. A jak napiszesz 20, ale sam to gwarantuje Ci o 300% lepszy wynik. A na sprawdzianie co zrobisz? Weźmiesz laptopa i wysmarujesz posta na forum z pytaniami? A no chyba że bedziesz ściągał. To sorry. Tylko potem nie dziw sie jak znajomość Twojego języka bedzie na dennym poziomie i sie z nikim nie dogadasz. Z języków obcych, polskiego i matmy sie nie ściąga! To są rzeczy podstawowe, które każdy biały człowiek musi opanować. Jak nie opanuje to jest czarnuchem :P
I również radze Ci sie przykładać do przedmiotu który będziesz zdawał na maturze. A reszte poprostu olej.
-
MareQ w pełni popieram!!!
-
No widzisz ja nienawidze niemieckiego, normalnie prywatnie ucze sie angielskiego i będe dalej kontynuował jego nauke.
A niemiecki trafił mi sie tak poprostu w klasie, tak wyszło.
Prosze was bardzo o pomoc przy tym zadaniu bo kurcze musze je odrobic bo nauczyciela nie obchodzi ze nie lubie tego języka.
-
Wiesz życie jest jak pudełko bombonierek- nigdy nie wiadomo na co się trafi.Ja w liceum miałem angielski i niemiecki i nikogo nie obchodziło,że niemieckiego nie trawię.Przysiadłem nad nim (bo tak jak Ty musiałem) i teraz nie mam żadnych problemów za granicą- jak nie angielski to niemiecki.Tobie też polecam zabranie się za naukę i nie ma,że boli.
-
mareq dobrze to ujął
-
MareQ brawo za to trafiłeś w setno ;-)
Ja mam 16 lat i mam 3 języki ;-) Angol,Niemcol,frankol i nienarzekam bo wiem im więcej opanuje tym lepiej dla mnie ;-) i łatwiej bedzie o robote (chodze do technikum hotelarskiego) a jak ty chcesz nauczyć się jednego języka to powodzenia ;-)
Uprawnienia umieszczania postów