Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Czteroletni wegetarianie

Re: Czteroletni wegetarianie

Ja napisałem ze jedzenie weglowodanów do 50g na dobe a nie ze 50 g tłuszczów;]

wiem ze miazdrzyca bierze sie z połaczenia weglowodanów z tłuszczami ale w tej diecie jemy głównie tłuszcze nasycone a ta minimalna ilosc weglowodanów jest potrzebna aby unikną zakwaszenia;[

, uwazam ze bardziej inwazyjny jest wegatarianizm
    hmm.... sławni wegetarianie to np. Hitler ;/

patrzac na zwierzeta to wszystkie roslinozerne są na samym dole łańcucha pokarmowego ]:-> sama przyroda daje nam wskazówki a do tego najlepiej przyswajalne białko dla nas tobiałko zwierzece (łeptowina) a nie jakies kiełki i soja <ble>

Pozdrawiam wszystkich mięsożerców )))))))

napisałem ze do 50 g weglowodanów na dobe a reszta (dużo dużo) to same tłuszcze

ja byłem na tej diecie tylko 3miesiące (cieżko było jak mama robiła nalesniki a ja tylko golonke:P, potem sie zaczeli zucac itp itd) czułem sie o wiele lepiej, lepsza kondych i wogóel myslałem ze jestem "niesmiertelny"
    chudnie sie szybko ale tylko do pewnego momentu (wazy sie tyle ile powinno)

każdy moze sprobowac przejsc na ta diete chociaz na 2 tyg i mozna sie przekonac jak to wygląd

ja napewno jeszcze kiedys zaczne sie odzywiac prawidłowo ( ale to dopiero jak sam bede gotował:P)

Pozdro all
    wegetarian tez

sorry, zle zinterpretowalam, masz racje!

za tycie odpowiedzialny jest głównie pewien hormon zwany insuliną (odpowiedzialny za gromadzenie zapasów w organizmie). Jeśli nie spożywawsz węglowodanów=cukrów, to organizm wytwarza znikome ilości tego hormonu. Jest to proste naukowe wytłumaczenie tego zjawiska.

Lepsza kondycja, samopuczucie, itd. bierze się z przeprogramowania orgaznizmu na spalanie tłuszczów i ich metabolitów, z których organizm uzyskuje potrzebną mu energię w sposób mniej skomplikowany i efektywniejszy, niż czyniłby to z węglowodanów.
    Podobne odczucia mają ludzie poszczący przynajmniej kilka dni oraz spożywający znikome (lub wcale) ilości węglowodanów, a więc np. witarianie, czy brasarianie.
    Pewien brasarianin z USA po przejściu na tą dietę uzyskał taką wydolność fizyczną i psychiczną, że nie wiedział po prostu co robić z czasem. Energia go po prostu roznosiła.

A czy ty stosujesz tą dietę??? bo robisz wrażenie jak bys siedział w temacie

Nie, jestem wegetarianinem, a więc stoję po drugiej stronie barykady

tu link dla ludzi chcacych zgłebic tajniki mocy żywienia optymalnego
    http://www.dieta-optymalna.info/

nie dajcie sie roślinożercom

Ja wsponę tu tylko, że dieta optymalna powstała stosunkowo niedawno, a jej twórca nadal żyje i jak na razie nie osiągnął wieku sędziwego. Czyli dieta ta nie została sprawdzona w praktyce (wegetarianizm i jego rygorystyczniejsze odmiany zostały przetestowane przez wiele pokoleń z bardzo dobrym skutkiem).
    Należy jeszcze wspomnieć, że Ci, którzy będą chcieli spróbować przejść na odźywianie optymalne muszą bardzo uważać, aby faktycznie nie przekraczać określonej w tej diecie dawki węglowodanów oraz, aby nie przesadzać z białkiem, bo może się to skończyć tragicznie! Jest masa osób, które przechodziły na tą dietę i skończyły nieciekawie.

Uprawnienia umieszczania postów