-
podwójna moralność człowieka wspułczesnego
zyjemy sobie w betonowej dżungli odizolowani od naszego środowiska naturalnego , nasz dzień mija na zdobywaniu papierków z rórznymi nominałami ( co niektuzy jeszcze sie uczą ) ewentualnie zaspokajamy jakieś błache zachcianki np " hmm chce nowe buty bo te mi sie znudziły "
wieczoram zmęczeni siadamy do telewizora oglądamy relacje z iraku i innych takich wydarzeń :
- parszywi terroryści dobrze im tak
- go go raners , zbombardujcie kolejny szpital
zdrugiej strony jak widzimy inną ofiare tej głupiej wojny to strasznie wspułczujemy
- ze to tragedia
- jak ci parszywi terroryści mogli zabić biednego amerykanina
czy nie sądzicie ze coś tu jest nie tak ??
jakim prawem osądzamy czyje zycie jest cenniejsze !!??
dobra , mam juz dosć wiadomości , włącze se tvena
(w między czasie: "matka!! zuć schabowego i garść zimnioków bo zem zgłodniał troszeczke " )
wow robinsonowie sie zaczynają ...
- patrz matka , janosik rybe złapał ,, ciekawe czy smaczna , zjadłbym taką i zagryza schabowym
- wyspa zułtych ,,, kurde nie no ,, wenza zabili !!! a to morderce p..d,,l
jak śmieli ( przerzuwając resztki schabowego z ziemniaczkami )
i co ?? rybe mozna zabić ?? krowe terz ?? oj a wenza to juz nie mozna ??
wg prawa zlecenie morderstwa jest tak samo karane jak samo morderstwo więc tłumeczenie " ale ja nie zabijam " tu nic nie da ,,,
kupując schabowego w sklepie ponosimy wspuł odpowiedzialność za śmierć tego zwiezęcia ...
takich przykładów jest duzo , sedno sprawy jest takie ze źle sie z nami dzieje ,,
(ps: tak se chciałem napisać wienc nieczepiajcie sie jak coś nieskładnie napisałem :P )
-
Re: podwójna moralność człowieka wspułczesnego
ja tak nie robie :P mam 'troche' szersze poglądy na świat...
poza tym nie wiem za bardzo po co napisaleś tego posta (możliwą dysortografię wybaczam). co my mamy teraz z nim zrobić? :>
-
-
więc nalezysz do nitschowsiej śmietanki społeczeństwa :] , no i ta wyrozumiałość :P:P
poprostu chciałem to napisać :P wiem ze nie zmienie świata ale jak powiedział Arietans moze ktoś sie nad tym głębiej zastanowi i wyciągnie z tego jakieś wnioski
a potrzebne jest to hociazby po to abym nie dostawał ostrzerzeń ( jak to miało miejsce na innym forum) za to ze powiedziałem ze usa to mordercy nie gorsi od " terrorystów " ( wkoncu jak śmiemmuwić ze zycie irackiego dziecka jest warte tyle co zycie amerykanina ,,, )
moze to terz uświadomić wielu ludziom siadającym do schaboszczaka ze to co tak pięknie pachnie kiedyś zyło , czuło i chciało kopulować bo teraz większość myśli o tym jak o ogurku tyle ze innego koloru i smaku ...
a moze ( co było by najbardziej poządane ) skłoni do refleksji nad światem ktury nas otacza
a tak wogule to mam ostatnio taki dziwny nastruj będący połączeniem przemęczenia , deppresji i i paru innych ( pomijalnych ) czynników : ]
-
nitschowskiej? kto to byłe ten nitsche?
dysortografię ja również wybaczam, jednak treść merytoryczna jest nie do przyjecia.
Pozdrawiam
-
muwie ze tak sobie pisze :] dzięki za wybaczenie :P
ze nie składnie to wiem bo pisze to w ramach akcji najpierw napisz a myślenie przełuz na potem :P
co do nitsche to nie pamientam jak sie go pisało i mniejsza z tym wkazdym razie zakładam ze to pytane retoryczne :P
Uprawnienia umieszczania postów