Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: ESKK

Re: ESKK

Ja sie sama ucze jezyka czeskiego, ale jak powiedzieli moi przedmowcy, trzeba do tego wiele samozaparcia - tutaj nikt nie ponagla ani nie siedzi nad uczniem. A z czego sie uczy - kasety, gazeta... Aha, tego czeskiego to sie nie ucze z ESKK, zeby nie bylo, ze sie tak ucze .

mnie chodzi o jezyk hiszpanski dla scislosci )

Pawloosh
    Guest

Stary, ja rozumiem, ze mozesz byc zajety, natomiast radze Ci skorzystac z zajec indywidualnych z lektorem- bez nauczyciela NA PEWNO nie nauczysz sie PODSTAW jezyka- wierz mi, mam doswiadczenie w NAUCZANIU jezyka angielskiego, wiem, o czym mowie. Sam, zupelnie nie znajac jezyka, nie wychwycisz bledow, ktore na 100% bedziesz popelnial (na tym przeciez m.in. polega nauka). Jesli bledy przez Ciebie popelniane nie beda korygowane przez kompetentna osobe, mozesz byc pewien, ze Twoj trud pojdzie na marne. Mam za soba lekture wielu podrecznikow od metodyki nauczania jezykow obcych oraz zajecia uniwersyteckie traktujace o tym zagadnieniu i wniosek nasuwa sie jeden: kompletnie samodzielna praca od podstaw Cie zniecheci. Nie chodzi mi o to, zebys spotykal sie z lektorem codziennie czy co dwa dni (to tez bylaby przesada), ale godzina- dwie w tygodniu bylyby super. Do tego praca wlasna (duuuzo pracy wlasnej) + zapal, ktory niewatpliwie posiadasz= postep, nie blyskawiczny, ale z pewnoscia procentujacy pozniej przez lata.

Pozdrawiam!
    Pawel

Uprawnienia umieszczania postów