-
Re: avp
Czwarta cześć nie jest taka zła, ale na pewno nie lepsza od pierwszej czy drugiej (a po trzeciej to miałem takie mieszane uczucia). Film widziałem, no i powiem że mi się niesamowicie podobał, tylko gdyby nie to, że jest...krótki No i poza tym ja się spodziewałem jakiejś kosmicznej scenerii, a nie piramidy na Arktyce (czy Antarktydzie). No ale w sumie film niezły, choc raczej dla koneserów - widza niewtajemniczonego nie zainteresuje.
-
Film jest maksymalnie zjechany!!! ale i tak nie niego pójdę. Poza błędami włąsnie w tylu jajo --> "imago" w kilka godzin, to jeszcze facet sztrzelał z Desert'a Eagla z 15 razy, a poźniej jeszcza babka go podniosła i bez zmiany magazynka strzelała też kilkanaście razy... Dla mnie to jest niewybaczalny błąd!
-
Na filmach zawsze tak jest. Pruje się z każdej broni jak z miniguna, magazynki zmienia się tylko wtedy gdy wygląda to bardziej widowiskowo. Rykoszety są tylko wtedy gdy robi je ktoś celowo, lub po prostu "muszą" się wydarzyć (i trafić czarny chrakter itp.).
Dlatego pod względem filmów "strzelanych" doskonały jest Ronin. Przynajmniej jest realistyczny. Pomijam "Szeregowca Ryana" i "Cienką czerwoną linię", gdzie praktycznie wszystko odwzorowano wspaniale (nawet fakturę pancerza na czołgach)
Co do AVP. Pewnie się nie wybiorę, już po reklamówkach widać było, że będzie to gniot totalny. Ehh... już w "czwórce" popełnili zbrodnię niszcząc tak piękne dzieło jakim jest Xenomorph. Ale cóż... Hollywood rządzi się swoimi prawami.
-
A mnie film sie podobal. Z wyjatkiem jednego razacego bledu reszta jest do przecierpienia. Otoz rasa Predatorow z racji na swoje przyzwyczajenia fizjologiczne przybywala na Ziemie tylko w najgoretsze lata. Jest to dosyc klarownie przedstawione i w filmach i w komiksach, ba nawet jest to wyolbrzymiane niektorymi dialogami. No a tutaj Predator na biegunie przy temperaturze ponizej zera... coz to tak jakby mors plywal w Morzu czerwonym...
Reszta byla git.
Ale i tak jestm duzym fanem Predatora 1 i 2 i w ogole calej rasy
-
Film mi sie nie podobal, moim zdaniem jest bardzo plytki nawet jak na tego rodzaju kino (akcji). Takie dzielo na poziomie dla kilkuletniego dziecka Ech, cos te ekranizacje gier komputerowych im nie wychodza.... (patrz Tomb Raider, chociaz ten mial fabule). Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie.
Uprawnienia umieszczania postów