Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: moze mi kots wytlumaczyc?

moze mi kots wytlumaczyc?

Moje pytanie moze zabrzmiec troche glupio/. A mianowiacie co to jest ta organizacja "SALAMANDRA" i oco oni nnas oskarzaja itp Z GORY THX

Re: moze mi kots wytlumaczyc?

Salamandra (ss), to jest taka organizacja ekoterrorystyczna, która ubóstwia pisać donosy do prokuratury na terrarystów, którzy rozmnożyli pająki z listy chronionych gatunków (głównie Brachypelma) i postanowili je sprzedawać nie mając odpowiednich świstków (świadectwa urodzenia w niewoli, które nie zawsze jest łatwo zdobyć). Owocuje to przeszukaniami prywatnych mieszkań i pomówieniami a czasem nawet konfiskatą zwierząt. Cały sęk tkwi w tym, że ss nie chce być świadoma tego, iż pająki te nie są z przemytu, ale i tak pisze ze świńską satysfakcją donosy, aby sobie podbić wyniki przed sponsorami. Kilka osób z naszego forum już miało przez nich problemy i uwierz, że gdybyś Ty, czy ja zajmował się sprzedażą pająków, to też byś takowe miał.
    Z racji tego, że w praktyce chyba wszystkie Brachypelmy w Polsce pochodzą z własnych hodowli a nie z odławiania, ta cała ich akcja przypomina nie tyle ochronę zagrożonych gatunków, co ochronę kulawego i bezsensownego prawa. Na ironię takie stawianie sprawy jak oni to robią prowadzi raczej do ukatrupienia rodzimej hodowli Brachypelm, bo zastraszeni ludzie bojąc się mnożyć i sprzedawać Brachypelmy zajmą się mnożeniem innych gatunków.

Więcej szczegółów znajdziesz w dziale Rejestracja i w archiwum Na każdy temat.

Przeciesz to jest bez sensu. Maja jakas stronke?

www.salamandra.org.pl
    W szczególności podoba mi się miejsce, w którym mozesz się pobawić w "zrób to sam". W ich wersji brzmi to: "Donieś na kogoś sam".
    O, tutaj właśnie.

bedziemy im wysyłać fikcyjne zgłosznia pod fikcyjne adresy... w końcu nie będą rozróżniać i nawet te "prawdziwe przestepstwa" będą ignorować...

Uprawnienia umieszczania postów